Codetalk

In dit spel van 2 tot 4 spelers proberen spelers zo snel mogelijk hun eigen gekleurde tegeltjes op het spelbord te krijgen. De winnaar van het spel is degene die het snelste 3 gekleurde tegeltjes van zijn eigen kleur kan laten aansluiten.

 

Het spelbord bevat 9 segmenten waarbij elk segment voorzien is van de nummers 1 tot 9. Een speler mag zijn tegels enkel plaatsen overeenkomstig de plaats waar de vorige speler zijn tegel heeft neergelegd. Bijvoorbeeld speler één plaats zijn tegel in het segment 5 op nummer 3. De volgende speler is verplicht in segment 3 zijn gekleurde tegel te plaatsen, hierbij heeft hij nog keuze uit de 9 nummers. Bijvoorbeeld hij kiest segment 3 nummer 8, door nummer 8 te kiezen is de volgende speler verplicht om zijn gekleurde tegel te plaatsen in het segment 8 en heeft hij ook hier weer de keuze uit een nummer dat nog vrij is in segment 8 enzoverder.  De eerste speler wie 3 gekleurde tegels kan laten aansluiten wint het spel.

Het spel is verrassend genoeg toch enigszins tactisch. Ben jij klaar voor een spelronde Code Talk ? Versla je tegenstanders en doe je de juiste zetten zodat je je tegenstander in een segment dwingt wat hij helemaal niet wil.

Dit spel is geschonken door Magic Bean Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts