Shifting Seasons (Pegasus Spiele tage)

Shifting Seasons is een abstract spel waarin spelers verschillende seizoenstegels verschuiven, verplaatsen en van het spelbord laten schuiven om daarna strategisch te plaatsen op hun spelersbord.

Elke speler heeft één spelersbord dat is verdeeld in 4 kwadranten, genummerd van 1-4. Tijdens een beurt neem je 1 van de 3 tegels van de display, waar 3 tegels klaar liggen. Je schuift vervolgens de gekozen tegel op de kop van een rij of kolom op het spelbord, beginnend vanaf 1 van de 4 pijlen. 

Hierdoor wordt een tegel aan de tegenoverliggende kant uit het spelbord gestoten op een nummer (1-4). Plaats deze vrijgekomen tegel in het bijbehorende kwadrant op je spelersbord. Met bonusmarkers kun je een tegel op je spelersbord verplaatsen of twee tegels op het spelbord verder duwen in plaats van 1.

Spelers blijven beurtelings spelen en nemen tegels totdat iedereen er 24 heeft geclaimd, tel dan je punten op op basis van hoe goed je met de scorekaarten hebt gematcht. Je verdient punten voor het matchen van tegels en krijgt bonuspunten als de tegels overeenkomen met je spelersbord of waardevolle tegels zijn. Zo worden er bij de start van het spel 4 scorekaarten open gelegd uit een stapel, waardoor elk spel weer anders zal zijn.


Shifting Seasons is een leuk en snel spel voor spelers die van abstracte spellen houden. Je kan dit nieuw spelen testen tijdens de Pegasus Spiele Tage in mei.

Dit spel is geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 - 60 min
 

Reacties

Populaire posts