Get it!

Bij dit spel is het de bedoeling dat je je kaarten wegspeelt, maar je weet zelf niet welke kaarten je vast hebt. Er zijn verschillende levels om het moeilijker te maken en je krijgt maar 1 minuut. Bij hogere levels komen er ook speciale kaarten bij die het spel leuker maken. Let wel op, je mag niets zeggen tijdens het spel. Het is dus een spel waar blikken meer zeggen dan woorden.


Hou de speciale kaarten aan de kant en kijk op de levelkaart welke je er bij moet steken. Schud de kaarten die je moet gebruiken en neem het aantal kaarten dat bij het level staat. Verdeel deze over het aantal spelers, je zal merken dat niet iedereen even veel kaarten heeft, sommige hebben 1 kaart meer. Iedereen bekijkt zijn eigen kaarten en maakt een stapel met de hoogste kaart onderaan, niemand anders mag de getallen weten, dus leg ze op een stapel met 'get it' naar boven. Als iedereen klaar is, geef je je stapel naar links door. Iedereen neemt dan de bovenste kaart van de stapel voor zich vast (met 'get it' naar jezelf gericht). Niemand weet welke kaart hij/zij vast heeft, maar ziet de kaarten van alle andere spelers. Iedereen kijkt dan met een intense blik naar de speler met de laagste kaart, deze speler kijkt zelf naar iemand anders, dus je moet altijd opletten als je een speler ziet terugkijken. De speler die door al zijn medespelers wordt aangekeken legt zijn/haar kaart af en zo maak je in het midden een stapel van kaarten die van laag naar hoog gaan. Dit moet je binnen 1 minuut doen. Je moet telkens wachten met opnieuw te kijken tot alle spelers terug een kaart vast hebben. Als je 2 keer niet in een level slaagt, dan ben je verloren. Als je een level hebt uitgespeeld, dan neem je alle kaarten terug samen, je schudt deze en in deze stapel komen dat extra speciale kaarten (zie levelkaart). Deel opnieuw het juiste aantal kaarten uit en sorteer opnieuw de kaarten.


De speciale kaarten mogen nooit de bovenste kaart zijn, al is het wel altijd de laagste kaart als er een kaart moet gespeeld worden. Als iemand een speciale kaart vast heeft moet iedereen de actie uitvoeren en legt de speler deze kaart gewoon af. Er zijn 5 verschillende soorten speciale kaarten. De eerste die je toevoegt is de glimlach. Als iemand een glimlachkaart vast heeft, moet iedereen naar deze persoon glimlachen, deze persoon legt zo snel mogelijk deze kaart af en neemt een nieuwe kaart. Voor een volgend level voeg je ogen toe, als iemand deze kaart toont, moet je net naast deze persoon kijken in plaats van naar deze persoon. Voor het volgende level voeg je een spiegel toe, iedereen die een spiegel ziet bij een persoon mag naar zijn eigen kaart kijken, onthoud goed welk getal erop staat, zo weet je sneller wanneer je je kaart mag afleggen. De speler die alle andere spelers dit ziet doen, legt zijn/haar kaart zo snel mogelijk af. Voor het volgende level mag je de tekstballon toevoegen, iedereen mag de getallen die hij/zij ziet hardop zeggen de persoon met de tekstballonkaart weet dat hij/zij deze dan moet afleggen. Voor het laatste level voeg je dubbele kaarten toe. Er zijn 10 dubbele kaarten, deze leg je in de stapel wel in de juiste volgorde, want deze moeten ook van laag naar hoog worden afgelegd. Het team moet er nu voor zorgen dat de 2 spelers die hetzelfde getal hebben, hun kaarten na elkaar kunnen spelen. Als een speler die net zijn/haar kaart heeft afgelegd een speciale kaart als volgende heeft, moet deze eerst worden gespeeld.

Je hebt een zandloper voor de tijd, maar misschien is het handiger om een timer op je GSM te zetten zodat je de zandloper niet in het oog moet houden.

Je kan het na level 6 nog moeilijker maken door meer kaarten uit te delen en nog steeds binnen de minuut uit te spelen.


Dit spel werd geschonken door Kendi en kan vanaf mei gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Dit spel is verkrijgbaar bij Lotana en leden krijgen 10% korting.

Aantal spelers: 3 – 6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 20 minuten

Reacties

Populaire posts