Zilence (Pegasus Spiele Tage)

Als een fervente speler die houdt van zoekspellen, was ik erg enthousiast om Zilence uit te proberen. In dit  spel staan snelheid en observatievermogen centraal staan.

In Zilence draait alles om het vinden van objecten tegen de tijd. Het dynamische ronde spelbord, dat elke keer weer anders kan worden samengesteld, zorgt voor een variabele spelervaring. In het midden van dit bord ligt een schijf met symbolen in drie kleuren: blauw, rood en geel. Alle spelers krijgen bij de start van het spel 12 kaarten waarvan ze per spelbeurt drie kaarten met verschillende objecten mogen opendraaien die ze deze ronde moeten vinden.

Bij het begin van elke ronde wordt er blind een schijf met een symbool klaargelegd. Dit symbool bepaalt vanuit welk symbool op de schijf de spelers moeten beginnen te zoeken. Alle spelers beginnen gelijktijdig de lijnen te volgen die vanaf het midden vertrekken. Op deze lijnen staan diverse objecten afgebeeld en het is aan de spelers om zo snel mogelijk hun te zoeken items vinden.

Zodra de tijd om is, moeten de spelers aangeven op welke lijn, vertrekkende vanuit hun gekozen kleur, de meeste van hun objecten te vinden zijn. Dit doen ze door een kubus van de betreffende kleur in hun hand te nemen. De kaarten met de objecten die daadwerkelijk op deze lijn te vinden zijn, worden uit het spel gehaald.

Je moet snel zijn om je objecten te vinden, maar ook slim op te bepalen welke lijn of lijnen je wil afspeuren.  Je hebt geen tijd om alle drie te lijnen te volgen.

Zilence biedt een verfrissende benadering van zoekspellen. Het feit dat het bord elke keer anders kan worden samengesteld en de tijdsdruk zorgen voor een leuke uitdaging. Voor zoekspel-liefhebbers is Zilence een absolute aanrader.

Dit spel is geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts