Lucky beach

Je bevindt je op het strand en als je geluk hebt vind je schatten op een strand. In dit spel ga je dus zo veel mogelijk strandschatten verzamelen in 3 rondes. Alles wat je nodig hebt is een portie moed en een beetje geluk. Op je zoektocht leg je strandtegels bloot en deze kunnen waardevolle voorwerpen bevatten. Let op, want als je te hebberig bent zullen krabben snel een schat of 2 stelen. Kan je het risico goed inschatten en ga je er helemaal voor? Een spannend spel om opgewonden en boos van te worden.


De strandtegels schud je en leg je gedekt en gespreid in het midden van de tafel. De scorekaarten vormen een stapel. In de loop van het spel kam je het strand uit op zoek naar waardevolle spullen, maar je bent niet alleen op een grote schattenjacht. In totaal speel je 3 rondes. Je verzamelt schatten om de meeste verschillende scorekaarten te verzamelen. De laatste speler die iets verzamelde op het strand is de startspeler. Als je aan de beurt bent, dan beslis je of je 1, 2, 3 of 4 strandtegels uit het midden wilt hebben. Als je dat beslist hebt, dan draai je achter elkaar het aantal strandtegels om. Toon telkens wat er op de tegel staat en voer de actie die daarbij hoort uit. Zwerfvuil verzamel je in een omgekeerde stapel voor je, elk verschillend ding is 1 punt waard, het soort drijfhout maakt niet uit. Een schat is 5 punten waard en die leg je open op een stapel voor je. De krabbenbende zitten achter je schatten aan. Als je een krab ontdekt moet je als je minstens 1 schat voor je hebt liggen, 1 schat met de krab opzij leggen en dan maak je je zet af. Als je geen schatten voor je hebt liggen, blijft de krab liggen en zal die in die beurt nog een schat van je kunnen stelen als je er nog 1 zou omdraaien. Als je beurt voorbij is en de krab niets heeft kunnen stelen, dan heb je geluk gehad. Elke krab kan maar 1 schat stelen. Leg de krabben altijd zichtbaar zodat iedereen kan zien hoeveel vn de 4 krabben al gevonden zijn. Als je een gemene haai ontdekt gebeurt er niets tot iemand de 4de haai omdraait. Als je de 4de haai gevonden hebt, stopt de ronde direct. Wie dit heeft gedaan verliest al zijn strandtegels. De schatten mag je houden. Als de laatste de 4de haai is, dan eindigt de ronde meteen. Bij een surfplank moet je nog een strandtegel extra omdraaien dan we hebt aangekondigd.


Als de ronde gedaan is ga je punten tellen, elk symbool op de strandtegels telt als 1 punt. Een schat is 5 punten waard. Deel dan de puntenkaarten uit, deze mag je niet bekijken tot het einde van het spel. De persoon met de meeste punten ontvangt 4 puntenkaarten. De persoon met het op 1 na meeste punten krijgt 3 kaarten enzovoort. Als je met 2 spelers speelt krijgt de winnaar 4 puntenkaarten en de andere speler krijgt er dan maar 2. Bij een gelijkspel krijg je evenveel kaarten. De speler met de minste punten begint de volgende ronde. Je draait weer alle strandtegels om en dan kan de volgende ronde beginnen. Het spel eindigt na de 3de ronde. Bekijk nu je verzamelde kaarten, wie de meeste verschillende scorekaarten heeft verzameld, wint. Bij een gelijke stand, wint degene met de meeste puntenkaarten.


Dit spel werd geschonken door Moses verlag en kan vanaf mei gespeeld worden door Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 20 minuten

Reacties

Populaire posts