Donkey Bridge

Roggbiv (de kleuren van de regenboog), geen oorlog zonder wapens (de windrichtingen), het Kofschip of het Fokschaap om werkwoorden te vervoegen: iedereen kent wel een ezelsbruggetje om bepaalde dingen beter te onthouden. Donkey Bridge verwijst naar deze alom gekende memo techniek.


In het spel gebruiken de spelers sleutelwoordenkaartjes met begrippen en gevoelens om een verhaal samen te stellen. Vervolgend gebruiken ze deze kaartjes om de verhalen van de andere spelers te reconstrueren. Probeer zoveel mogelijk verhalen juist te onthouden, en je eindigt als winnaar van Donkey Bridge !

De 180 sleutelwoordenkaarten worden geschud en elke speler krijgt er zes op hand. De overige kaarten vormen de trekstapel. Het spel bestaat uit twee fasen, waarvan de vertelfase de eerste is. Hierbij kiest de startspeler een kaart uit zijn hand, legt deze op tafel, en begint een verhaal van een tweetal zinnen, waarna de overige spelers hetzelfde doen. Bijvoorbeeld: de piepende deur maakte zoveel lawaai dat iedereen er gek van werd (speler 1). Meer zelfs, ronduit kwaad is eerder een betere beschrijving (speler 2). Alles escaleerde zo dat uiteindelijk iemand uit frustratie de verjaardagstaart door de lucht gooide (speler 3).

Elke spelers speelt hetzelfde aantal kaarten uit (afhankelijk van het aantal deelnemers) en vervolledigt zo het het verhaal. Hierna verzamelt de startspelers alle gespeelde kaarten en legt ze gedekt op tafel tot de volgende spelfase. Alle spelers vullen hun hand opnieuw aan tot zes handkaarten, de volgende speler wordt startspeler en begint een nieuw verhaal.




Als liefhebber van bordspellen was ik op zoek naar iets nieuws en spannends om mijn collectie uit te breiden. Donkey Bridge sprak me aan vanwege zijn unieke concept en belofte van vermakelijkheid en uitdaging. Na verschillende speelsessies kan ik met zekerheid zeggen dat het spel niet teleurstelt.

Donkey Bridge is een meeslepend en vermakelijk bordspel dat draait om het overbruggen van verschillende begrippen met behulp van associaties. Het spel combineert elementen van strategie, creativiteit en competitie op een verfrissende manier.

Een van de aspecten die Donkey Bridge onderscheidt, is de eenvoud van de spelregels. Het spel is gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor nieuwe spelers, maar biedt toch voldoende diepgang en complexiteit om ervaren spelers te boeien. Dit maakt het ideaal voor diverse groepen, van gezinnen tot vriendengroepen en zelfs teambuilding activiteiten op het werk.


Het spelverloop van Donkey Bridge is dynamisch en boeiend. Elke ronde wordt een brug gebouwd tussen twee begrippen, waarbij spelers associaties moeten maken om van het ene naar het andere begrip te komen. Dit vereist creatief denken, snelle besluitvorming en soms een dosis humor. Het kan verrassende inzichten opleveren en leidt vaak tot hilarische momenten.

Een ander sterk punt van Donkey Bridge is de herspeelbaarheid. Omdat de brug telkens tussen andere begrippen wordt gebouwd en spelers vrij zijn om hun eigen associaties te maken, is geen enkele speelsessie hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat het spel fris en uitdagend blijft, zelfs na herhaaldelijk spelen.

De componenten van het spel zijn van hoge kwaliteit, met duidelijke en kleurrijke illustraties die de thema's van de begrippen goed weergeven. Het spelbord en de kaarten zijn stevig en duurzaam, wat bijdraagt aan de algehele speelervaring.

Kortom, Donkey Bridge is een uitstekend bordspel dat garant staat voor urenlang plezier en vermaak. Met zijn eenvoudige spelregels, boeiende spelverloop en hoge herspeelbaarheid is het een waardevolle toevoeging aan elke bordspelcollectie. Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een leuke en uitdagende spelervaring.

Dit spel werd geschonken door Mandoo games en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 3 - 6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 - 45 minuten


Reacties

Populaire posts