Dorf Romantik The duel (Pegasus Spiele tage)

Na het grote succes van Dorfromantik: Het Bordspel, draait het in het volgende deel van de Dorfromantik-wereld niet langer om samenwerken, maar om vriendelijke competitie. Het basisprincipe van het Spiel des Jahres 2023 blijft behouden, maar nu breiden beide partijen hun eigen landschap uit met de tegel die ze net hebben onthuld.

Twee nieuwe soorten opdrachten komen ook in het spel met dubbele en willekeurige opdrachten, die ook gecombineerd kunnen worden met Dorfromantik: Het Bordspel. Een apart papiertje geeft weer wat je allemaal nodig hebt van materiaal.

Twee onafhankelijk speelbare modules zorgen voor meer uitdaging, meer variatie, meer interactie. Vier van de nieuwe speciale tegels kunnen ook geïntegreerd worden in Dorfromantik: Het Bordspel en coöperatief gespeeld worden.

Dorfromantik: Het Duel stelt twee spelers of twee teams in staat om te concurreren. En met twee exemplaren kunnen zelfs tot vier mensen spelen. Wie zal de mooiste wereld van zeshoekige landschappen creëren? Wie zal beter zijn in het vervullen van de opdrachten van de dorpelingen terwijl hij ook de uitdaging van nieuwe opdrachten aankan?

Veel van de originele charme en het plezier van het spel zijn aanwezig en de tweespelermodus werkt goed. Een speler trekt een willekeurige tegel en de andere speler vindt en plaatst de tegel, nu elk in hun eigen dorp in plaats van een gedeeld dorp. Mensen hebben geklaagd dat het vinden van de juiste tegel vervelend is en dat dacht ik eerst ook, maar zodra je de tegels een beetje organiseert, gaat het vrij snel en is het geen probleem.

De gameplay en het voltooien van taken voelt veel als het origineel, de druk om jezelf altijd voor te bereiden op en taken te voltooien is leuk. De puzzel van hoe je je bord moet indelen voelt hetzelfde aan. Wat ontbreekt, is eigenlijk alle interactie in het spel en een groot deel van de legacy/campagne-inhoud. Het is jammer, want het ontgrendelen van nieuwe inhoud was een van de leukste onderdelen van het spel voor ons. Ja, er zijn een paar kleine ontgrendelingen, maar niets in de buurt van het origineel.

Er is ook geen enkele spelersinteractie in tegenstelling tot de coöperatieve aard van het eerste spel, waar je plant welke stukken je waar wilt plaatsen en hoe je de taken kunt voltooien

Over het algemeen denk ik dat het spel voor ons een stapje terug is, maar we zullen blijven spelen en dingen ontgrendelen omdat het spel nog steeds goed is, het raakt gewoon niet dezelfde punten als het eerste. Deze versie kan beter zijn voor mensen die meer druk in het spel wilden, omdat de beste score hier wint in plaats van alleen je eigen score te verslaan. Ik kan me ook voorstellen dat mensen hiervan meer genieten als ze niet van coöperatieve spellen houden en liever aan hun eigen bord werken als een soort efficiëntiepuzzel.

Dit spel is geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
Dorfromantik: the duel is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts