Gohut

Gohut is een fantasie boek van de Spaanse schrijver Ferran Varela Navarro. Bij GDM kwamen ze op het idee om van dit verhaal een bordspel te maken. En het valt op dat ze samen werkten, want het artwork van het spel lijkt als 2 druppels water op de cover van het boek. Ook de redelijk ingetogen kleuren zijn daar een bewijs van.

Elk jaar wordt er gejaagd op de Gohut en worden hun nesten aangevallen. Dat is waar het bordspel dan ook over gaat. De Liberalen en de Conservatieven gaan de strijd aan met de Gohut. Maar ze bekampen ook mekaar. Zodra een speler drie rode Gohut-schedels kan verzamelen of zes van de vijandelijke troepen heeft uitgeschakeld, dan eindigt het spel. Degene met de meeste schedelfiches wint. 

Het spelmateriaal is beperkt in hoeveelheid en redelijk 'droog' te noemen. De spelregels komen in 4 talen, en uiteraard is Spaans daar 1 van.

Je beweegt met je 3 mannetjes of vlaggen via hexagonale vakken. Zo’n vlag representeert één van je legereenheden. Die troepen kunnen wisselen van samenstelling en daarbij heb je de keuze uit maar liefst tien legereenheden, variërend van zwarei nfanterie tot bijvoorbeeld een spion of jachthonden. 

De 10 verschillende legereenhedenkaarten zijn tweezijdig. De ene kant van de kaart geeft je mogelijkheden om je troepen te verplaatsen terwijl de andere kant je aanvalsmogelijkheden van dichtbij of veraf geeft.


De handleiding is op een 2 tal minuten gelezen, het spel speelt zeer snel en is erg spannend. De keuze aan mogelijke strategieën die je kan gebruiken is eindeloos. De herspeelbaarheid is dan ook enorm hoog, en aangezien je maar een klein half uurtje aan het spelen bent, kan je meerdere spelletjes na mekaar spelen. 

Dit spel is geschonken door GDM en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 10 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts