All Stars Playlist


Het maken van een goede afspeellijst voor een feestje kan een lastige opdracht zijn. Je wilt de muziek immers zo veel mogelijk variëren, want 7 nummer van Ed Sheeran gevolgd door 8 nummers van Justin Timberlake gaan al snel vervelen. Maar het mag ook weer niet té gevarieerd zijn. Het is natuurlijk heel vreemd om het ene moment staan te swingen op DJ Tiësto, om drie-en-een-halve minuut later staan te headbangen op Metallica en vervolgens moeten te gaan slowdancen op de zoete muziek van Glenn Medeiros. Je wilt jouw publiek het liefste een gebalanceerde lijst voorschotelen, zodat jouw feestje onherroepelijk een groot succes wordt.


En het samenstellen van een gebalanceerde afspeellijst is precies waar het om draait in dit partyspel van Formula Games. Elke speler start met twee muziekkaarten, twee opdrachtkaarten en twee actiekaarten. In het midden van de tafel worden vijf muziekkaarten open neergelegd. Dit is de downloadlijst. De overige muziekkaarten worden gesloten neergelegd. Ook de overgebleven actie- en opdrachtkaarten worden gesloten op tafel gelegd. 

De speler die aan de beurt is, kiest een muzieknummer uit de downloadlijst, en neemt deze op hand. Vervolgens wordt de downloadlijst aangevuld en mag de speler nogmaals een muziekkaart kiezen. De volgende stap is om een muziekkaart aan je afspeellijst toe te voegen. Daarbij dient de speler ervoor te zorgen, dat de muziekkaart die wordt aangesloten 'past' bij het laatste nummer in de afspeellijst. Een nummer past als er in de rechterkolom van de laatste kaart een gelijk symbool staat als in de linkerkolom van de kaart die de speler wil aansluiten. Op het moment dat je na het aansluiten van een muziekkaart een opdrachtkaart hebt vervuld, leg je deze open voor je neer op tafel, en neemt een nieuwe opdracht kaart van de stapel met opdrachtkaarten. Een speler mag op elk moment een actiekaart spelen 

Aan het einde van de beurt, dient een speler het laatste nummer in zijn afspeellijst te neuriën of te zingen. Kan de speler dit niet, dan heeft hij de keuze om dit eerlijk toe te geven, of te bluffen. Geeft de speler het eerlijk toe dat hij het nummer niet kent, dan mogen de andere spelers die denken het wel te kunnen, op tafel slaan. Zingen of neuriën zij vervolgens het nummer correct, dan stelen ze dit nummer van jou, en plaatsen ze het in hun eigen afspeellijst. Het nummer dient dan natuurlijk wel te passen. Past het nummer niet, dan belandt het op de aflegstapel.


Kiest een speler ervoor om te bluffen, dan begint deze te neuriën of te zingen. Is het correct, of niemand heeft in de gaten dat het niet juist is omdat niemand het nummer kent, dan blijft de kaart liggen. Is het fout, dan belandt de kaart op de aflegstapel. 

Het spel is afgelopen op het moment dat een speler een afspeellijst heeft weten te maken met daarin 15 muzieknummers. De huidige ronde wordt afgemaakt zodat iedereen evenveel beurten heeft gehad en de punten die behaald zijn met de afspeellijst (de punten staan bovenaan elke muziekkaart vermeldt) en de opdrachtkaarten worden bij elkaar opgeteld. De speler met de meeste punten wint het spel. 

Al met al een muzikaal spelletje, dat garant staat voor een hoop plezier. Als we de spelregels mogen geloven, dan zijn er uitbreidingen met nieuwe muziekgenres voor dit spel in aantocht, zodat we nog gevarieerde afspeellijsten kunnen maken.


Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 20-45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Dit spel is geschonken door Formula Games

Reacties

Populaire posts