Tempo


Welkom bij de unieke show van Tempo, waarbij je stemharmonie, ritme en melodie je de winst moeten gaan opleveren. Denk je nu bij jezelf: 'o, hemel, ik kan helemaal niet zingen, zelfs in de douche is het niet om aan te horen', niet getreurd. Ook als je geen zangtalent bent, zelfs dan wordt een spelletje Tempo met een paar gezellige vrienden een succes.  

Bombardeer één persoon tot spelleider. Hij of zij krijgt de belangrijke taak om het tempo bij te houden en het delen van de kaarten. Op basis van hun moeilijkheidsgraad worden de kaarten uitgekozen en worden deze door de spelleider geschud. De eerste keer dat je het spel speelt wordt aangeraden om met de kaarten van moeilijkheidsgraad 1 en 2 te spelen. 
De spelleider deelt één kaart uit aan iedere speler en dirigeert het te volgen ritme. (Eén, twee, drie of vier). Na deze eerste aanzet, zingen de spelers gelijktijdig de noot die afgebeeld staat op hun kaart. Je  zult er achter komen dat er diverse soorten kaarten zijn die wat van je muzikale talent vergen. Er zijn kaarten bij welke je vier lettergrepen achterelkaar laten zingen. 
Bij elke maatsoort voor de derde kaart, deelt de spelleider een nieuwe kaart uit. Deze speler zal voortaan moeten schakelen tussen zijn noten. Let erop dat een speler nooit meer dan twee kaarten mag hebben dan zijn tegenstanders in bezit hebben. 

Wanneer de spelleider een valse noot vaststelt bij een speler, dan roept hij luidt en duidelijk 'Tempo'. Het spel wordt stilgelegd. De speler die een fout maakte, moet zijn kaart met de hoogste waarde afgeven aan de spelleider. Alle andere spelers behouden juist hun kaart met de hoogste waarde. Wanneer er niemand te betrappen is op een foutje, dan eindigt de ronde als alle spelers hun vier noten gezongen hebben. Iedereen behoudt dan zijn of haar kaart met de hoogste waarde en de spelleider krijgt niets. 
Het spel eindigt als iedere speler één maal de rol van spelleider op zich heeft genomen. De speler met de meeste punten wint. 

Ook al hoef je niet te kunnen zingen om aan het spel mee te doen, toch is het wel handig dat je noten kunt lezen, want anders wordt het toch echt wel één grote kakofonische chaos en foutenfestival.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Tempo is geschonken door GDM Games




Reacties

Populaire posts