Cartzzle: Foules


Om maar meteen met de deur in huis te vallen 'Foules', is eigenlijk geen spel, maar valt toch echt meer in de categorie puzzel. Maar dat wil niet zeggen dat de spellenliefhebbers hier geen plezier aan kunnen beleven. Je zult een drie kwartier plezier, frustratie en voldoening voelen als het jullie uiteindelijk gelukt is om de juiste afbeelding in elkaar te knutselen. Dus ook de doorgewinterde puzzelaar zal zich vermaken met deze originele manier van een legpuzzel leggen. 
In het handige formaat doosje is plaats gemaakt voor 50 kaarten. Alle kaarten zijn aan beiden zijden bedrukt. Zorg ervoor dat je alle kaarten met dezelfde zijde naar boven neerlegt. Doe je dit niet, dan maak je het jezelf wel erg lastig door twee puzzels door elkaar te willen leggen. Op één van de kaarten zie je afbeelding welke je moet zien te gaan maken. Dit doe je door de overige kaarten op de juiste manier over elkaar heen te leggen. Het lijkt slim om de kaarten qua kleur of afbeelding eerst te sorteren en daarna een begin te maken met de puzzel.  

Je kunt deze klus in je eentje klaren, maar je kunt evengoed met een paar vrienden ieder een stuk van de puzzel maken en deze in elkaar zien te schuiven. Ook al zijn het slechts 50 kaarten en gaat het hier niet om een legpuzzel van 1000 stukjes, toch zal je even zoet zijn totdat hij correct in elkaar zit. 

Eén doosje voorziet in twee puzzels, zowel de voor- als de achterzijde van de kaarten laten een unieke afbeelding zien welke je met de kaarten zou moeten kunnen maken. 


En voor wie de smaak te pakken heeft, er zijn nog diverse verpakkingen meer te koop met leuke en grappige afbeeldingen voor heel wat uurtjes puzzelplezier. Of speelplezier, het is maar hoe je het bekijkt. Het is een nieuw origineel concept dat spelen en puzzelen samenbrengt. 

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 45 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Foules is geschonken door Jeux Opla


Reacties

Populaire posts