Critical: Foundation (Season 1)


Ben je geïnteresseerd in een Role Playing Game, maar heb je geen zin, of geen tijd, om je te verdiepen in het ontwikkelen van een karakter, dan is Critical: Foundation wellicht iets voor jou. 

Als je de doos opent, dan is het eerste dat je ziet een overzichtskaart, waarop is uitgelegd wat een Role Palying Game inhoudt. 


Om Critical: Foundation te spelen, dient 1 speler in de huid van spelleider te kruipen. De spelleider dient op de hoogte te zijn van de spelregels die gelden. De overige spelers kruipen in de huid van een karakter dat ze kiezen. Het karakter is volledig uitgelegd, en heeft geen ontwikkeling meer nodig zoals in veel andere Role Playing Games wel het geval is.     


In de doos vinden we 9 verhalen, die elk ongeveer een half uur in beslag nemen om te spelen. Voor een RPG is dit zeer snel te noemen. Elk verhaal wordt gepresenteerd als de aflevering van een televisieprogramma. De spelleider dient het plot van het programma aan te houden, waardoor het inderdaad zeer snel gespeeld kan worden. De voorbereiding van een verhaal bestaat uit het lezen van het plot. 
c

Dus mocht je in de wereld van Role Playing Games willen stappen, dan is dit spel ideaal voor jou.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 30 minuten per aflevering

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Crtical: Foundation is geschonken door Gigamic








Reacties

Populaire posts