Hunch!


In Hunch! draait het allemaal om 'woorden'. Wie gaat het creatiefst om met zijn woordenschat? Grote kans dat deze speler de winnaar wordt van een potje Hunch!.

Hunch! heeft in essentie wel wat weg van Codenames. Ware het niet dat je hier je aanwijzingen zelf moet verzinnen en je deze niet cadeau krijgt, maar dat je er geld voor over moet hebben om ze je toe te kunnen eigenen. 

Aan het begin van het spel ontvangt iedere speler een stift, 6 kaarten om mee te kunnen raden en vijf geld. Leg de puntenmarker en de aanwijzingskaarten binnen handbereik. Schudt de doelkaarten en iedere speler trekt er drie van in het geheim. (Het aantal kaarten is afhankelijk ban het aantal spelers, maar dit staat prima opgesomd in de spelregels). Kies in het geheim van iedere kaart één begrip uit en schrijf dit op je kaart en leg de kaarten gesloten voor je neer. Alle doelkaarten worden geschud en er worden er een aantal toegevoegd. Er worden in totaal 12 doelkaarten open op tafel gelegd in een grid van 3x4. 

Het spel wordt gespeeld over drie rondes waarbij elke ronde uit drie fases bestaat. 
Fase 1: Bedenk een aanwijzing en schrijf deze op. 
Fase 2: Koop een aanwijzing van een ander, welke goed aansluit bij jouw geheim begrip.
Fase 3: Gebruik je raadkaarten om het geheime begrip van je medespelers te raden. 

Als je het geheime begrip van je tegenstander goed geraden hebt, krijgen jullie beiden hier een punt voor. Zo levert het voor iedereen nog wat op. 

Na drie ronden eindigt het spel en ben je klaar om de eindscore op te maken. Degene met de meeste punten wint het spel. 


Hunch! lijkt typisch een spel waar je van houdt of hebt het na één partijtje wel gezien. Ook al staat er op de doos dat het spel geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, het lijkt toch eerder een spel dat de volwassen onder ons meer aanspreekt en zij zich er dan ook beter mee kunnen vermaken. Het spel is weliswaar goed te spelen met drie spelers, maar de ideale samenstelling om een potje Hunch! te spelen is toch wel met 4 tot 5 spelers. Je speelt natuurlijk om zelf het meeste aantal punten te kunnen behalen, maar kijk ook eens achterop het spelregelboekje. Daar staan de punten opgesomd welke de groep behaald heeft, afhankelijk van het aantal spelers dat deelgenomen heeft. Bekijk of jullie als team een dikke voldoende gescoord hebben, of dat jullie met zijn allen door de ondergrens gezakt zijn.  

Aantal Spelers:3-6
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30-60 minuten

Dit spel is geschonken door Nice Game

Hunch! is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts