Fellowships of Fate


Dit fantasie kaartspel neemt ons mee terug naar de Middeleeuwen. De tijd van ridders, paarden, kastelen en heldhaftige gevechten. In Fellowships of Fate verken je het onbekende zuidelijke eiland, versla je vervolgens gruwelijke monsters en ontdek je schatten uit oude beschavingen. Om dit allemaal te kunnen doen is het zaak om een goed handkaartmanagement te hebben. Je beheert je handkaarten en gebruikt deze om waardevolle grondstoffen te verdienen, avonturenkaarten te verzamelen en punten te scoren. Aan het einde van het avontuur wordt de balans opgemaakt en wordt beoordeeld wie als sterkste uit de bus komt en het avontuurlijkste dagboek heeft weten te schrijven. Schrijf het beste dagboek en je zult de beroemdste avonturier ter wereld worden!

Het spel wordt gespeeld over vier rondes. Elke ronde bestaat op zijn beurt weer uit drie fases. Te weten:
1. Formeren. In deze fase besluiten de spelers gelijktijdig welke kaarten zij uit hun hand willen spelen.
2. Ontdekken. Gebruik de kaarteigenschap en ontvang overwinningspunten.
3. Opruimen.  


Alle eigenschappen van de kaarten zijn weergegeven in symbolen. Dat lijkt me een stuk gemakkelijker dan Japanse tekens op de kaarten. De diverse symbolen worden keurig uitgelegd in de Engelse handleiding die meegeleverd is. Wanneer alle spelers gepast hebben in fase 2, wordt er doorgegaan naar de derde fase waarbij alles weer in orde gemaakt wordt voor de volgende fase. De speler die de laatste actie in fase 2 uitgevoerd heeft, wordt startspeler. 

Na de vierde ronde eindigt het spel en wordt bekeken welke speler de meeste punten heeft weten te scoren en weten wie het beste dagboek heeft weten te schrijven. 

Let er op dat er speciale regels gelden voor een twee speler-spel.

De versie van Fellowships of Fate welke we nu aan jullie voorstellen is de herziene versie ten opzichte van de uitgave uit 2019. In deze nieuwste uitgave is het spelsysteem zo aangepast dat he speelbaar is voor twee tot vijf spelers in plaats van drie tot vier spelers. 

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Fellowship of Fate is geschonken door Hobby Japan


Reacties

Populaire posts