Affluent - The Wealth Management Game


In Affluent: The Wealth Management Game gaan de spelers elk twee van hun dromen najagen.

Dit doen zij door te beleggen in lijfrente polissen en het op het juiste moment verkopen van obligaties en aandelen die ze bezitten. Door de verkoop daarvan vergaren ze kapitaal, waardoor het langzaamaan mogelijk wordt om de dromen te verwezenlijken. 

De spelers beginnen elk met vijf kaarten op hand. De speler die aan de beurt is mag een actie uit voeren. Hiervoor kan de speler kiezen uit zes verschillende mogelijkheden:

  • Een aandelenkaart kopen.
  • Een verzekeringskaart kopen
  • Een actiekaart uitspelen en deze uitvoerne
  • Een aandelenkaart opwaarderen
  • Een aandelenkaart verkopen
  • Een aandelenkaart omzetten in een lijfrentepolis.
En hierbij houdt hetgeen we van dit spel kunnen uitleggen eigenlijk wel op. Het spelregelboekje dat 12 pagina's telt, blinkt namelijk uit in onduidelijkheid. Er worden geïllustreerde voorbeelden gegeven, echter de afbeeldingen komen niet overeen met hetgeen in de tekst staat. Hierdoor wordt alles nog onduidelijker dan het al was. 
Het spel is afgelopen als een speler 12 punten heeft weten te vergaren. Hierna krijgt iedere andere speler nog 1 beurt. De speler met de meeste punten wint. Helaas is de puntentelling ook redelijk onduidelijk. Zo staat er vermeld dat iedere aandelenkaart in het spel waar 1 fiche op ligt, 1 punt oplevert. In onze ogen is het vreemd dat een kaart die een tegenstander heeft weten te spelen, een punt voor jou oplevert, maar tja... in de spelregels staat het wel zo vermeldt. 

Het artwork in het spel is redelijk gedateerd te noemen. Dit nodigt dan ook niet echt uit om dit spel te gaan spelen.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 30-60 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Affluent - The Wealth Management Game is geschonken door Capital Gains Studio




Reacties

Populaire posts