Jungle Panic


Er is grote paniek ontstaan in de jungle. De nijlpaarden, cheeta's en slangen lopen als een kip zonder kop door de jungle. Wat nu te doen? Kun jij ze een handje helpen door ervoor te zorgen dat ze weer rustig worden en geen gekke dingen uithalen? Zorg ervoor dat je voor iedere diersoort een aparte ruimte creëert, zodat de rust in de jungle weer snel terug kan keren. 

Om te beginnen worden alle 42 polyomino's goed geschud en open op tafel gelegd. Zorg ervoor dat deze tegels voor alle spelers binnen handbereik liggen. Op de tegels worden de dierensoorten uit de jungle afgebeeld. Maak vervolgens drie stapels van de dierenkaarten, gesorteerd per dier. En leg daarna de bijbehorende bonuskaarten naast elke stapel. Geef de oudste speler de dobbelsteen en het spel kan losbarsten. 


Alle spelers spelen tegelijkertijd en een dosis snelheid is geboden. Degene met de dobbelsteen werpt deze. Hierop staan dieren afgebeeld welke je moet verzamelen in die ronde, of welke je juist niet mag pakken, dan is er een kruis door het dier gezet. Alle spelers pakken zo snel als ze kunnen een door hen gewenste polyomino. Kunnen de spelers geen gewenste tegel pakken of willen ze niets pakken dan hebben ze deze ronde pech. Als je een tegel gekozen hebt, leg je deze aan één van je eigen tegels voor je. Je tegel moet aan tenminste één andere tegel aansluiten. Er mag geen overlap plaatsvinden. Probeer zoveel mogelijk gelijke diersoorten aan elkaar te puzzelen. Degene die er namelijk als eerste in slaagt een blok van 2 x 3 dezelfde dieren aan elkaar te hebben gelegd, mag de bijbehorende dierenkaart pakken. De eerste speler die drie dierenkaarten heeft weten te verzamelen, wint de bonuskaart van dat dier. Het spel eindigt wanneer de drie bonuskaarten gewonnen zijn, of wanneer geen enkele speler een polyomino uit het midden van de tafel kan pakken.  
Het doel van het spel is heel simpel: wie aan het einde de meeste punten heeft weten te vergaren, wint Jungle Panic. Iedere gewonnen dierenkaart levert één punt op en ook bij iedere gewonnen bonuskaart ontvang je één punt.  Onze jongste spelers zullen zich een klein kwartiertje prima kunnen vermaken met deze kleurrijke domino variant. 

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 10 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Jungle Panic is geschonken door Djeco




Reacties

Populaire posts