Bye Bye virus

 

Ondertussen kennen we het wel, er is namelijk een virusuitbraak in de stad. We hebben alles eraan gedaan om veilig te blijven tijdens corona en dit kan je nu toepassen in dit spel. Bescherm jezelf tegen blootstelling aan het virus door situaties uit het echte leven aan te pakken. Verzamel al de beschermkaarten zonder gevangen te worden door de politie.


Er zijn 3 types van kaarten. Er zijn beschermkaarten die je veilig houden, paniekkaarten die je gaat hamsteren als je gestresseerd bent en krachtkaarten wat situaties zijn die je meemaakt. Naargelang het aantal spelers heb je enkel de groene of de groene en de blauwe kaarten nodig. Schud alle kaarten en leg ze gedekt op tafel. De spelers starten zonder kaarten en kies zelf je startspeler. Elke ronde trek je eerst een kaart van de trekstapel en neem je die op hand. Dan kan je kiezen, je past of je speelt een actie door af te leggen op de aflegstapel. Er zijn 3 acties, je kan een krachtkaart afleggen waardoor je het effect van op de kaart mag uitvoeren, je legt 3 paniekkaarten (dit mogen verschillende kaarten zijn) af om een kaart van een speler te stelen of je legt 3 dezelfde kaarten af om 1 kaart van de aflegstapel te nemen. Om het spel te winnen moet je alle verschillende beschermkaarten verzamelen en bye bye virus zeggen zonder gevangen te worden door de politie. Je hebt 5 verschillende beschermkaarten, desinfectie, zeep, handenreiniger mondmasker en handschoenen. Deze objecten zijn ondertussen wel gekend bij iedereen en veelvuldig gebruik. Je hebt 2 speciale krachtkaarten, de blijf thuis kaart wat eigenlijk een joker is die kan ingezet worden voor een beschermkaart naar keuze en de politiekaart die ervoor kan zorgen dat iemand niet wint.


Je kan nog enkele speciale regels toevoegen om het spel spannender te maken. De kaarten die verloren worden door de speciale regels komen gewoon op de aflegstapel. Om te voorkomen dat er spelers zijn die kaarten gaan hamsteren kan je zeggen dat je maximaal 8 kaarten in je hand mag hebben en dat je dus aan het einde van je beurt de extra kaarten gaat afleggen totdat je maar 8 kaarten meer vasthebt. Een andere regel die je kan invoeren is dat je je gezicht niet mag aanraken, dit kan er namelijk gemakkelijk voor zorgen dat je het virus verspreid of zelf opneemt. Als je een speler betrapt die aan zijn of haar gezicht zit, dan mag jij willekeurig een kaart kiezen die deze speler moet afleggen.


Dit spel werd geschonken door Singapore boardgames en kan vanaf juni gespeeld worden bij het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 6 spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 - 90 minuten

Reacties

Populaire posts