3 Ring circus

3 Ring circus voert de spelers mee naar de wereld van het klassieke circus. Spelers nemen de rol aan van circusdirecteurs die hun circus door verschillende steden en dorpen in de Verenigde Staten leiden. Onderweg moet je proberen publiek te trekken met verschillende artiesten en spektakels.

Spelers verzamelen verschillende artiestenkaarten, elk met unieke eigenschappen die invloed hebben op hoe je je circus kan laten groeien. Tijdens het reizen door verschillende steden moet je kiezen welke voorstellingen je geeft om het meeste publiek te trekken, wat op zijn beurt andere voordelen oplevert.

De keuzes die je maakt in welke artiesten je inhuurt en waar je deze op je persoonlijk circusbord legt zijn cruciaal voor succes tijdens de voorstellingen en voor de punten aan het eind van het spel. Hierin zijn verschillende strategieën mogelijk, afhankelijk hoe je de verschillende artiesten met elkaar combineert. Het spel heeft een goede balans tussen strategie en geluk aangezien de bepaalde artiestenkaarten willekeurig getrokken worden, maar het op een slimme manier gebruiken van je opties zeer belangrijk is.

 

De vormgeving van het spel is prachtig en past perfect bij het thema. De kleurrijke artiestenkaarten, het gedetailleerde speelbord en de verschillende tokens versterken de circussetting. De illustraties op de artiestenkaarten voegen echt sfeer toe aan de ervaring.

3 Ring circus is een vrij toegankelijk spel voor zowel casual spelers als meer ervaren bordspelers. De regels zijn niet overdreven ingewikkeld en na de eerste spelronde wordt duidelijk hoe de verschillende mechanismen samenwerken. De verscheidenheid aan artiesten, steden en mogelijke strategieën houdt het spel spannend en uitdagend. Voor iedereen die op zoek is naar een uniek thematisch spel met een sterke strategische kern is dit een uitstekende keuze.

Dit spel is geschonken door Kosmos en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 - 75 minuten

Reacties

Populaire posts