Dodo ahoi!

Dodo ahoi is een vervolg op dodo. Bij dodo moest je het wiebel-ei veilig naar beneden brengen, nu zit je met het ei op het water. Je moet je ei naar het juiste eiland brengen zodat het uitgebroed kan worden. Het ei is helaas niet vastgezet en dus kan het beginnen rollen en vooral heel dicht bij de kant van het vlot komen. Kan jij het wiebelende ei redden? Speel samen en coördineer goed. Stuur het vlot door de golven en vind de juiste zeedieren. Samen met de dodo zullen ze je helpen het ei te beschermen. Als je het laatste eiland bereikt zonder dat het ei tijdens het spel overboord gaat, wint iedereen samen het spel. Zorg er vooral voor dat het vlot goed recht kan staan zodat het ei al niet gewoon wegrolt als je het op het vlot legt.


Leg alles klaar om te beginnen, zorg ervoor dat er niemand achter het vlot zit, de persoon links of rechts van het vlot gaat het ei verplaatsen. Leg het ei schuin tegenover de dodo op het vlot, op de worm in de veren. Het ei rolt stilaan naar beneden en het spel begint direct. Wees dus snel. De jongste speler begint en speelt een kaart of trekt een kaart als je geen bijpassende kaart hebt. De eerste kaart is willekeurig, maar daarna moet je altijd een kaart met hetzelfde symbool of dezelfde kleur afleggen als de bovenste kaart van de aflegstapel. Je mag dan het kleine vlot verplaatsen, dit is altijd in een rechte lijn, niet diagonaal. Als je met het vlot aan het eiland komt dat erop staat, dan draai je de eilandkaart om. Je ziet nu een nieuw eiland dat je moet bereiken. Dan zet je de dodo ook op 1 van de plaatsen op het vlot (dit mag dezelfde plaats zijn als ervoor). Als je een kaart moet trekken, dan verplaatst het vlot niet en is je beurt voorbij. Je kan de dodo op het vlot verplaatsen door golfkaarten te gebruiken en dan moet je de dodo plaatsen op het dier dat op de tegel staat.


Als je met je vlot het laatste eiland van de doelstapel bereikt en het wiebelige ei nog op het vlot ligt, dan win je het spel. De dodo zal hier een nieuw nest bouwen voor zijn ei en het uiteindelijk uitbroeden. Je kan het spel ook moeilijker maken door meer eilandtegels klaar te leggen of door minder golftegels te gebruiken.


Dit spel werd geschonken door Kosmos en kan vanaf oktober gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 25 minuten

Reacties

Populaire posts