VIP RIP


Halloween is nog niet in zicht, maar een leuk partyspel in het griezelthema slagen we nooit af. Het originele thema van VIP Rip trok in Essen meteen onze aandacht: een partygame over begrafenissen, het is eens iets anders. Al is het donkere thema uiteraard wel luchtig opgevat in spelopbouw en artwork. Spelers kruipen in de huid van Aurora, de grafdelfster. Aurora heeft echter wel wat noten op haar zang: ze begint alleen aan haar taak als haar cliënteel beroemd genoeg is. De 'bewoners' van het door haar beheerde kerkhof hebben dus enige naam en faam en verdienen dan ook een graf dat bij hun waardigheid en standing, inclusief gepast grafschrift. 

De set-up is simpel: leg de genummerde grafkaarten (1-9) op volgorde in een 3x3 rooster (leg hogere kaarten terug in de doos), deze vormen het speelveld (kerkhof) Schud de celibritykaarten en telkens een ervan per graf. Schud de spreukenkaarten en leg de bovenste vier kaarten open op tafel. Elke ronde speelt een speler Aurora de grafdelver, die de vier spreuken leest, en ze (in stilte) aan een celibrity probeert te linken. Aurora kiest drie van de vier spreuken (de vierde verdwijnt uit het spel) en maakt de link door een genummerde grafdelverkaart gedekt onder de spreuk te leggen. 

Hierna overleggen de spelers en proberen ze de linken juist te raden. Juist gokken belanden op de 'rustige kerkhof' puntenstapel. Foute gokken daarentegen eindigen op de 'iets minder rustige' kerkhofstapel (minpunten). Na drie rondes eindigt het celibritygravenspotten, en valt het eindverdict: zijn er meer plus- dan minpunten gescoord, dan winnen jullie het spel ! 

Voor fans van de basisversie bevat het doosje nog een uitdagendere versie voor gevorderde spelers, en een teamplayermodus. Het spel is Duitstalig, maar de beroemdheden zijn van wereldniveau en de spreuken zelfs voor de Duitsdummies nog best te begrijpen. Laat dit jullie dus niet tegenhouden om een potje Vip RIP te starten ! 

Dit spel werd geschonken door Nice Game Publishing en kan vanaf heden gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers :  3-8

Leeftijd : vanaf 10 jaar

Speelduur : 30 minuten





Reacties

Populaire posts