A Midsummer Night’s Dream

Een ladderklim-kaartspel geïnspireerd door Shakespeare.

A Midsummer Night’s Dream is een ladderklim-kaartspel dat losjes is gebaseerd op de gelijknamige romantische komedie van William Shakespeare. Het spel combineert strategie, bluf en een flinke dosis geluk, terwijl spelers kaarten proberen te spelen die qua waarde oplopen, of een wild card trekken om de situatie naar hun hand te zetten. De charme van het spel zit in zijn eenvoud, maar ook in de constante spanning tussen het spelen van kaarten en het vermijden van strafpunten.

 

In A Midsummer Night’s Dream nemen de spelers het tegen elkaar op in meerdere rondes, waarbij het doel is om zoveel mogelijk punten te behouden. Iedere speler start met 30 punten en moet proberen dit te behouden, terwijl ze kaarten spelen van dezelfde waarde of een stap hoger. Als je geen geldige kaart kunt spelen, moet je een wild card trekken, die je later kunt gebruiken om elke waarde tussen 0 en 8 te vertegenwoordigen.

Het spel vereist meer strategie dan je op het eerst zou denken. De wild cards voegen een extra laag aan strategie toe, omdat ze op elk moment kunnen worden ingezet om het spel om te gooien. De kaarten zijn prachtig geïllustreerd, met romantische en magische elementen die het dromerige en verwarrende karakter van A Midsummer Night's Dream perfect weergeven.

Een potje A Midsummer Night’s Dream duurt ongeveer 20 tot 30 minuten per ronde, met meerdere rondes die afhankelijk zijn van het aantal spelers en hoe snel iemand zijn punten verliest. Spelers die van kaartspellen houden die een mix van geluk en strategie bieden, zullen genieten van de variatie die het spel biedt.

Het is een eenvoudig spel met regels die eenvoudig te begrijpen zijn. De wild cards brengen de mogelijkheid om op onverwachte momenten in te zetten. Hoewel geluk soms een te grote rol kan spelen, zal dit spel ongetwijfeld een hit zijn voor groepen die houden van snelle, strategische kaartspellen met een onvoorspelbare twist. Dit spel is ideaal voor fans van kaartspellen die op zoek zijn naar een leuke, strategische uitdaging met een vleugje Shakespeareaanse charme!

Dit spel is geschonken door EmperorS4 en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Speelduur : 15 - 30 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts