Deep Dive

Deep Dive is een schattig klein push-your-luck pinguïnspel. Het ontwerpteam bestond uit Molly Johnson, Robert Melvin en Shawn Stankewich, van wie het gezamenlijke werk aan Point Salad goed gekend is. 

De opstelling voor Deep Dive omvat het omdraaien van verschillende tientallen tegels met de afbeelding naar beneden. Er zijn vijf tinten blauwe achterkanten die vijf dieptes vertegenwoordigen. Aan de andere kant dragen de tegels afbeeldingen van voedsel, stenen, bubbels of roofdieren.

Spelers schuiven 1 van hun pinguïns naar de eerste diepte en kiezen: ofwel een tegel nemen die al open ligt of een nieuwe tegel omdraaien. Zodra een tegel wordt omgedraaid, nemen ze die tegel of moeten ze doorgaan naar de volgende diepte waar dezelfde keuze wacht.

Voedsel - garnalen, krab of inktvis - komt in roze, geel of groen en is het ultieme doel van de duik. Spelers kunnen elk voedsel nemen, waardoor verticale kolommen van tegels in eenzelfde kleur voor hen ontstaan. Maar om de volledige waarde te scoren, moeten spelers rijen van alle drie de kleuren verzamelen. Anders is elke snack slechts de helft waard. Op deze manier behoudt Deep Dive een wiskundige spanning van spelers die lucratieve snacks uit de diepte willen, terwijl ze tegelijkertijd weten dat ze gewoon de nederige garnalen moeten nemen om een rij te voltooien en de volledige waarde van de tegels in handen te krijgen.

Stenen worden bewaard voor een toekomstige ronde, waarin de pinguïns ze eten en naar de diepte van hun keuze duiken. De stenen zijn een briljante ontwerpkeuze, die roekeloos gokken bevordert. Wanneer een roofdier wordt onthuld, blijft de pinguïn op die tegel staan. Misschien was je niet geschikt voor het pinguïnleven... Wanneer alle drie je pinguïns op deze manier op een roofdier eindigen, verzamelt de speler ze samen met één zichtbaar voedsel van een van de niveaus waar ze werden vastgehouden. Geen pinguïns sterven in deze wateren. Gelukkig.

En zo gaat het verder. Spelers blijven duiken en verzamelen totdat een van de diepten volledig met de afbeelding naar boven is omgedraaid, waarna sets worden voltooid en scores worden berekend om een winnaar te bepalen.

Deep Dive is luchtig kinderspel, al kunnen volwassenen er evenveel van genieten. De eenvoudige regels en de vlotte speelbeurten zal iedereen weten te bekoren.

Dit spel is geschonken door AEG en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts