Maldivia

Maldivia, uitgegeven door Zoch, neemt spelers mee naar de wereld van vissers die in een race tegen de opkomende mist zoveel mogelijk vis moeten vangen en leveren om waardevolle marktkaarten te bemachtigen. Het spel onderscheidt zich door zijn unieke speelbord, een oprolbaar doek dat tijdens het spel wordt gebruikt, wat meteen de aandacht trekt.

Het spel begint met het plaatsen van het spelbord in het midden van de tafel, waarbij aan elke kant marktkaarten worden klaargelegd die overeenkomen met verschillende eilanden. Elke speler ontvangt een houten boot met een mast, 3 tegels met pijlen en 1 misttegel. Hier begint het avontuur van de vissers.

De spelers plaatsen in het geheim hun tegels met pijlen en de misttegel. Vervolgens onthult elke speler zijn meest linkse tegel en beweegt zijn boot volgens de richting van de pijl. Afhankelijk van waar de boot staat kan men andere acties uitvoeren: vis vangen, andere boten beroven, tegels roteren, marktkaarten ruilen of vis leveren aan een markt.

Een opmerkelijk moment in het spel is wanneer de misttegel wordt onthuld. De speler die dit doet, vouwt het spelbord geleidelijk aan dicht, waardoor het speelgebied verkleint. De bootjes die van het spel vallen komen terug op het bord, en het kan soms zijn dat bootjes moeten opschuiven door plaatsgebrek.

Het spel eindigt wanneer er 16 of minder vakjes overblijven op het spelbord. De winnaar is degene die de meeste vis heeft verzameld op de marktkaarten. 


Maldivia heeft een zeer uniek concept door het oprolbaar spelbord en de geleidelijke inkrimping ervan. Maldivia  is een zeer vlot speelbaar spel en ziet er visueel zeer aantrekkelijk uit.  Ga aan de slag en vaar uit doorheen de mist opzoek naar de gegeerde vis.


Dit spel is geschonken door Zoch Verlag en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts