Golden train


In het wilde westen is alles toegestaan op de rails. Je moet dan ook je beste troeven inzetten om de langste trein te vormen en eveneens de wagons van je tegenstander aan te vallen zonder gepakt te worden door de sheriffs. Om aan het einde van het spel de trein met de meeste wagons te krijgen, moet je onthouden waar het goud van je tegenstanders ligt om de juiste wagons aan te vallen.

Je bouwt aan je trein om deze zo lang mogelijk te maken en je gaat je tegenstanders aanvallen om hun trein zo kort mogelijk te houden. Onthoud goed welke waarden de wagons van je tegenstander heeft zodat je de juiste wagons kan aanvallen om hun trein in te korten.
 

Iedereen kiest een locomotiefkaart, je legt de wagonkaarten met de wagonkant naar beneden en de dynamietkaarten er naast. Leg de locomotiefkaarten rond de trekstapels in het midden zodat iedereen zijn wagons gewoon aan zijn locomotief kan hangen. Je gaat proberen een lange trein te maken. Als je aan de beurt bent, trek je een wagonkaart en die kaart zorgt ervoor dat je trein langer wordt. Als je een wagon voor de 2de keer legt, mag je de trein van een tegenstander aanvallen. De waarde van de dynamietkaart geeft de waarde van de aanval weer. Je mag zoveel wagons aanvallen als je wil, de waarde van de wagons (het geld op de achterkant) moet lager zijn dan de dynamietkaart. Als de waarde lager of gelijk is aan de waarde van de dynamietkaart dan is de aanval geslaagd, als de waarde hoger is of je valt een sheriff aan, dan verlies je de aanval. Bij een gewonnen aanval worden de wagons verwijderd. Bij een verloren aanval, doe je als aanvaller je laatste wagonkaart weg en worden de aangevallen wagons gewoon teruggelegd. De volgende speler is aan de beurt. Na de aanval wordt de dynamietkaart weggedaan.


Het spel eindigt als alle dynamietkaarten op zijn. De speler met de langste trein/meeste wagons, wint het spel. Bij een gelijkspel worden de wagons vanaf het begin van de trein omgedraaid, de speler met de hoogste waarde voor de 1ste wagon wint, als dit dezelfde waarde is, draai je de 2de kaart om enzovoort.

Dit spel werd geschonken door Djeco en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten

Reacties

Populaire posts