The Same Game

The Same Game is een coöperatief spel dat draait om het ontdekken van overeenkomsten tussen twee objecten. Het spel combineert deductief denken met samenwerking. Plaats het speelbord in het midden van de tafel en leg de categoriekaarten open op basis van het aantal spelers. Elke speler trekt een objectenkaart en houdt dit nog even geheim.

Vervolgens trekt elke speler een getal uit de zak . Dit getal onthoud je en je stopt het weer terug in de zak en je geeft de zak door aan de volgende speler.  Zodra iedereen een nummer heeft worden de getallen naast de categorie kaarten gelegd, zodat elke kaart één getal heeft.

De categorie die jouw nummer heeft, is de val.  Je proberen aan je medespelers duidelijk te maken dat ze voor jou deze categorie niet mogen aanduiden.  Dit doe je door een object neer te schrijven dat in deze categorie dezelfde kenmerken heeft.  B.v. je hebt olifant getrokken als kaart en de categorie die ze niet mogen aanduiden bij jouw is “gewicht”, dan kan je de auto nemen: een auto en olifant hebben ongeveer hetzelfde gewicht.  Maar let ook op de andere categorie: hier mogen deze twee dan liefst niet gelijk zijn b.v. in de categorie “materiaal” verschillen de olifant van de auto.

De groep begint met het raden van welke categorie dezelfde is tussen de twee objecten van een speler. Jij als speler mag niets zeggen, zodra ze het eens zijn kunnen ze een categorie aanduiden waarvan ze denken dat dit niet de val is. Is dit correct dan scoor je punten. Herhaal het proces voor elke speler, waarbij de groep probeert zoveel mogelijk punten te behalen door correcte categorieën te identificeren.

De groep wint als ze een vooraf bepaald aantal punten behaalt voordat een vooraf vastgesteld aantal ronden is gespeeld.

Belangrijke Tip: Communicatie is essentieel. Spelers moeten samen slim overleggen om tot de juiste conclusies te komen. ,Het concept van het spel is origineel en stimuleert spelers om op een nieuwe manier naar objecten te kijken. De 15 verschillende categoriekaarten zorgen voor voldoende variatie en uitdaging.

Dit spel is geschonken door Edition Spielwiese en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts