Zoollywood

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, gaat dit over de filmwereld. Dit is niet hollywood, maar zoollywood, dus hier worden de blockbusters gemaakt met dieren. The polar quest is de nieuwste blockbuster waarin een pinguïn de hoofdrol heeft. Er zijn 2 pinguïns die het tot de laatste auditie hebben geschopt, maar er is maar 1 pinguïn die de rol kan spelen.


Er zijn 2 kleuren van pinguïns waaruit je kan kiezen. Op de voorkant van de scenekaarten staan de verhalen van de scenes van de film uitgelegd, op de achterkant staan instructies voor de speciale opstellingen van de scenes. Je kan 3 acties uitvoeren : landing, uitbroeden of verkennen. Als je gaat landen, dan leg je een ei van je kleur op het bord, je mag ook een eventkaart spelen, je mag er maar 1 spelen per beurt. Bij uitbroeden ga je een ei dat op het bord ligt vervangen door een niet gebruikte pinguïn. Je mag dan de bovenste 2 eventkaarten bekijken en er 1 van op je hand nemen. Let wel op dat je er niet meer dan 4 in je handen hebt, anders moet je eventkaarten afleggen tot je er maximaal 4 in je handen hebt. Bij verkennen gaat je pinguïn bewegen over het bord. Aangezien ijs nogal glad is, gaat je pinguïn bewegen in 1 richting tot je gestopt wordt door een andere pinguïn van jouw kleur, een ei van jouw kleur of een barrière. Je stopt dan in het vak net voor de pinguïn, het ei of de barrière. Als je pinguïn van het bord schuift, dan zwemt hij naar de andere kant van het bord om er daar weer verder te bewegen in dezelfde richting. Als je pinguïn niet gestopt kan worden in zijn beweging, kan deze beweging niet gebeuren. Als er een ei van je tegenstander op je pad ligt, dan stop je pinguïn niet en komt het ei terug in de voorraad van je tegenstander. Als je een pinguïn van je tegenstander tegenkomt op je pad, dan kan je die beweging ook niet maken, want er wordt niet gevochten op de set. Als je pinguïn gestopt is, plaats je eieren op de plaatsen waar de pinguïn geweest is (start met de vertrekplaats). Voor of na een verkenning mag je een eventkaart van je hand spelen, dit mag je maar 1 keer per beurt doen.


Je speelt door tot je een winnaar hebt, dit is als je alle 16 eieren op het bord hebt liggen of als je tegenstander geen zet kan doen. Elke barrière heeft zijn eigen speciale effecten. Zorg dat je deze zeker bekijkt voor je een kaart speelt, zodat je deze correct toepast.


Als je met 4 spelers wil spelen, dan deel je met 2 spelers 1 kleur. Deze spelers zitten tegenover elkaar zodat je telkens afwisselt van kleur om te spelen.

Dit spel werd geschonken door Blue piper en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 30 minuten

Reacties

Populaire posts