Lady up

Zoals alle spellen van TCG factory is ook dit spel gemaakt om te gebruiken als leermateriaal in scholen. Ze zijn educatief. Het spel is zo gemaakt dat je verschillende moeilijkheidsgraden hebt. Hoe ouder de kinderen hoe moeilijker je het kan maken. De gekleurde en blije dans van de insecten kan van start gaan. Kan jij de choreografie van de insecten nadoen zoals afgebeeld?

Je hebt beginner (geel, vanaf 6 jaar), senior (groen, vanaf 7 jaar) en master (bruin) kaarten om mee te spelen. Je speelt het spel telkens op dezelfde manier, maar wat er op de kaarten staat wordt altijd een beetje moeilijker naarmate je een andere kleur kiest. Alle spelers kiezen een kleur van insecten, per kleur zijn er 2 lieveheersbeestjes, 1 spin, 1 bij en 1 kever. Deze dieren ga je ook terugvinden op de kaarten. Je legt de ronde kaarten van 1 kleur met de insecten gedekt op tafel zodat iedereen deze goed kan zien. Als je het spel start, draai je de bovenste kaart om en ga je met je 5 insecten voor je de insecten exact hetzelfde leggen zoals ze afgebeeld staan. Voor de makkelijkste kaarten mag je de richting waarin de insecten liggen negeren, je moet ze gewoon in de juiste volgorde (cirkel) leggen. Bij de seniorkaarten moet je niet alleen naar de volgorde kijken, maar ook in welke richting de insecten liggen, (kijkend naar het midden van de cirkel of naar de buitenkant). Soms zijn er zelfs schaduwen met een vraagteken te zien, dan kan je kiezen welk insect je legt, je moet enkel het insect in de juiste richting leggen. Bij de masterkaarten hou je niet alleen rekening met de volgorde en de richting, maar ga je ook kijken of het insect niet op zijn rug ligt.


Als de eerste kaart wordt omgedraaid, dan kan je beginnen met je insecten op de juiste plaats, in de juiste richting en of deze al dan niet op zijn rug moet liggen (naargelang de moeilijkheid die je gekozen hebt). Iedereen probeert dit zo snel mogelijk te doen, de eerste die 'lady up' zegt en zijn hand op de omgedraaide kaart legt (de andere spelers stoppen), wint deze kaart als de speler de juiste choreografie gelegd heeft. Als dit niet het geval is, dan kan deze speler die kaart niet meer winnen en gaat het spel verder voor de andere spelers. De speler die als eerst de choreografie juist had, wint de kaart en mag deze voor zich leggen. Deze speler gaat dan ook de volgende kaart omdraaien om een nieuwe ronde te starten.


Het spel stopt als alle kaarten in het midden op zijn, elke speler telt nu zijn/haar kaarten. Diegene met de meeste kaarten wint het spel. Als er een gelijkspel is, speel dan nog 1 kaart om een winnaar uit te roepen.

Als je het spel goed onder de knie hebt, kan je nog een variant spelen. Je schudt alle kaarten (zowel geel, groen als bruin) door elkaar en trekt 24 kaarten om mee te spelen. Speel het spel zoals je gewoon bent en de winnaar is deze keer niet de speler met de meeste kaarten, maar de speler met de meeste punten.

Beginnerskaarten (geel) zijn 1 punt waard, seniorkaarten (groen) zijn 2 punten waard en de masterkaarten (bruin) zijn 3 punten waard.

Dit spel werd geschonken door TCG factory en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 5
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten 

Reacties

Populaire posts