Happy Bee

Happy Bee is een luchtig kaartspel van Helvetiq en brengt de lente naar de speltafel. De lente is niet zo ver meer af, en gelukkig maar. Iedereen snakt naar de zon. Als we over lente spreken dan denken we ook aan bijen die naarstig bezig zijn om honing te verzamelen en om de bloemen te bestuiven.

Het spel laat de spelers in de huid van bijen kruipen, die de beste bloemen willen bemachtigen. Met een eenvoudig spelmechanisme zorgt Happy Bee voor een verfrissende speelervaring. Het spel wordt gespeeld over 9 rondes.

Elke speler krijgt 7 bijenkaarten. In het midden van de tafel worden afhankelijk van het aantal spelers een x aantal bloemenstapels gelegd.  Elke stapel bevat een zelfde bloemenfamilie maar met verschillende punten.  Draai de bovenste kaart van elke bloemenstapel open, naar de zichtbare kant. Vervolgens speelt elke speler gedekt kaarten. het aantal kaarten is afhankelijk van de ronde.  In ronde 1 speel je 1 kaart, in ronde 2, 2 kaarten, in ronde5, 5 kaarten en de volgende rondes terug aflopend. 

Zodra een speler de meerderheid van bijenkaarten heeft gespeeld bij een passende bloem, krijgt deze de bloemkaart.  Bij gelijkspel gaat de bloemkaart weg.  Alvorens een nieuwe ronde te starten worden de handkaarten doorgegeven aan de speler links.  Vervolgens worden er weer bloemen omgedraaid en kunnen de spelers kaarten spelen. Na 9 rondes worden de punten van de behaalde bloemkaarten geteld. De speler met de meeste punten wint.

Het spelverloop is goed doordacht. Het aantal kaarten dat elke speler speelt, varieert afhankelijk van de ronde, wat strategisch denken en planning vereist. Het slim inzetten van bijenkaarten om de meerderheid bij een bloem te behalen, levert de waardevolle bloemkaart op. Echter, bij gelijkspel gaat de bloemkaart verloren.

Een interessant aspect is het doorgeven van handkaarten aan de speler links voor elke nieuwe ronde. Dit zorgt voor een dynamisch spel, het bevordert interactie en houdt het spel fris.

Dit spel is geschonken door Helvetiq en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts