Nilo

In Nilo keren we terug naar de fascinerende wereld van het oude Egypte . In dit spel kunnen we puzzelen combineren met wat strategie.  Het doel van het spel is om je tegels zo te bouwen dat ze de meeste overwinningspunten opleveren.  

De tegels bevatten de 4 spelerskleuren met hierop sfinxen, obelisken en boten. In het begin van het spel kiest iedereen een spelerskleur en worden en 4 tegels aan elke speler willekeurig gegeven.  Je krijgt dus niet je eigen kleur tegels. Iedereen speelt met alle tegels, ongeacht de kleur.  Met het plaatsen van de tegels ga je uiteraard kijken om zelf punten te scoren, maar vermits je speelt met alle tegels kan je ineens ook je tegenspelers een hak zetten.  

In een ronde plaats je een tegel die je aan de Nijl laat grenzen. Als het alleszins kan wil je je eigen kleur tegels laten aansluiten. Het is de bedoeling dat je de Nijl oevers bebouwt met obelisken en sfinxen en op die manier prestige en rijkdom vergaart. Bij de eindtelling levert elke sfinx van jouw kleur die aan een riviertegel grenst 1 punt op. Lukt het je om een sfinx naast een obelisk te plaatsen, dan krijg je daarvoor 2 punten. Bij al dat bouwen moet je wel opletten voor het opkomende water, aangezien de laagst gelegen gebieden regelmatig overstroomd geraken. 

Een overstroming kan op twee manieren gebeuren. Ten eerste doordat de zeskantige Nijlwatertegel, waarop een zwarte krokodil staat, volledig omringd wordt door andere tegels. En ten tweede doordat de andere zwarte krokodil zijn rondje volledig heeft gemaakt en dus wederom het overstromingssymbool passeert. In beide gevallen wordt de tegel met de laagste waarde in de buurt van de Nijlkrokodil omgedraaid, met als gevolg dat de bouwwerken overspoeld worden en het op de andere kant van de tegel afgebeelde schip komt bovendrijven.

Het overstromen van de rivier zal bepalen in welke richting de rivier zal uitbreiden. Aangezien je enkel aan de rivier kan bouwen betekent dat je goed moet plannen waar je welke tegel legt. 

Het leggen van de tegels is niet zo simpel en vereist wat denkwerk. Wat is de beste zet en welke tegel zal mogelijks overstromen en omgedraaid worden naar de bootzijde?

Nilo is geschonken door GDM en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

 

Reacties

Populaire posts