Aquarena

In Aquarena maken we kennis met de perikelen waar onze watervrienden mee te maken krijgen. Het leven lijkt er op aan de rand van de paradijselijke vijver rustig en vredig aan toe te gaan, maar niets is minder waar. Het leven hier is hard, het gaat om eten of opgegeten worden. Een strijd tussen leven en dood.

De spelers krijgen een ware biologieles voorgeschoteld. We leren hoe de voedselketen er aan een vijver uitziet. Aan jou de taak om je roofdieren op de juiste manier aan de vijverrand te positioneren zodat ze een lekkere prooi kunnen vangen en het inwendige beest kunnen voeden. Maar let op: ook de roofdieren kunnen in deze aquatische arena een prooi vormen. Voorzichtigheid en listigheid is geboden in dit spel. 

De ronde scorebordtegel wordt om te beginnen in het midden van de tafel gelegd. Daarom heen worden de water- en planttegels aangelegd. Deze zijn gemaakt als puzzelstukjes, dus passen prima in het scorespoor. Het aantal tegels dat gebruikt wordt, is afhankelijk van het aantal spelers aan tafel. Op ieder waterfiche komt een aangegeven hoeveelheid vliegenfiches te liggen. Vervolgens ontvangt iedere speler 10 roofdierkaarten in zijn of haar gekozen kleur en neemt de bovenste drie kaarten op hand. Hij plaats zijn kikkerpion op veld 0 van het scorespoor, de startspeler ontvangt de reiger en de strijd aan het water kan van start gaan. 

De spelers leggen om beurten een van zijn of haar roofdierkaarten aan, aan een watertegel. Op de roofdierkaarten is aangegeven tot welke prooifamilie het dier behoort en wat zijn eetgewoonte is en hoeveel hij hiervan maximaal kan verorberen. Sommige roofdieren hebben daarnaast nog een speciale eigenschap. Het is zaak om goed te plannen. Nadat je één roofdierkaart op een willekeurige watertegel gespeeld hebt, dien je een van je andere roofdierkaarten af te leggen en je hand weer aan te vullen tot drie. Een volgend addertje onder het gras is, dat je de eerste twee kaarten open speelt en de daaropvolgende twee kaarten gesloten weglegt. Als iedere speler vier kaarten uitgespeeld heeft, worden de watertegels één voor één afgehandeld. De gesloten kaarten worden omgedraaid en de roofdieren worden van nummer 1 tot 10 in oplopende volgorde afgehandeld. Zo kan het voorkomen dat er geen prooi meer voor jouw roofdier over is en deze met een lege maag huiswaarts moet keren. Met een beetje geluk heb je nog kans om een vlieg te kunnen vangen om je honger te stillen. Je punten worden bijgeschreven op het puntenspoor door je kikkerfiche te verplaatsen. 
Dit gaat op deze wijze verder tot dat er vier rondes gespeeld zijn. De speler met de meeste punten wint het spel.
Aquarena ziet er leuk en kleurrijk uit. Het spelmateriaal is niets op aan te merken. De tegels passen goed in elkaar  en de onderdelen zijn gemaakt van dik karton en hout. Toch kon ons dit spelletje niet zo bekoren. Het is teveel van geluk afhankelijk welke van de kaarten je mag spelen. Ook het feit dat er maar de helft van de kaarten gedekt weggelegd worden, maakt het plaatsen van de kaarten wat voorspelbaar, als je tenminste de beschikking hebt over de juiste kaarten om een prooi te kunnen vangen. Met zijn korte speelduur is het echter wel een spelletje dat even tussendoor op tafel gelegd kan worden.  

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Aquarena is geschonken door Geek Attitude Games


Reacties

Populaire posts