Mr Holmes advent calendar


Begin december, tijd om het eerste vakje van de adventskalender open te maken ! En waar er vroeger enkel chocolade achter de deurtjes verstopt zat, is het aanbod tegenwoordig eindeloos: thee, nagellak, legoblokjes tot zelfs wijn en gin. Voor wie liever zijn hersenen aan het werk zet en en dat verkiest boven een fysiek adventskadootje is er de Mr. Holmes' Advent Calender, waar er elke dag een kerstraadsel op de spelers wacht.  


Verwacht jullie niet aan zeemzoete taferelen in de 'most wonderful time of the year', want zoals de ondertitel leert zijn het niet zomaar raadsels, maar '24-solve-it-yourself Christmas Crimes' die jullie tot een goed einde moeten brengen. (En het eerste raadsel start meteen met een lijk dat uit de zak van de kerstman gerold komt).


Zoals jullie speurneuzen ongetwijfeld al doorhebben, is de adventskalender eentalig Engels, maar laat dat jullie zeker niet tegenhouden om elke dag een vermakelijk kwartiertje detective te spelen ! De kalender bevat geen handleiding maar wijst zichzelf uit: de oplossing en kadering van de misdaden staat telkens op de achterzijde van het raadsel, je kan de kalender in je eentje 'spelen', maar nog leuker is natuurlijk om samen op speurtocht te gaan. 


Verzamel je medespelers/gezinsleden/huisgenoten, en probeer samen de oplossing te ontdekken. Natuurlijk begeleidt de gekende detective Sherlock Holmes en zijn assistent Watson jullie op jullie ontdekkingstocht. Het spelmechanisme van het gelijkaardige 'Black Stories' is ook toepasbaar op Mr Holmes' Calendar: laat de spelleider het raadsel en de oplossing doornemen, zodat de hij de ja/nee vragen van de medespelers kan beantwoorden en de spelers zo naar het juiste spoor kan leiden. 


Of maak het helemaal spannend en bewaar de oplossing van het raadsel tot de volgende morgen, bij het onthullen van het nieuwe mysterie. Zijn alle vierentwintig misdaden opgelost ? Is het duidelijk wie de kerstpudding vergiftigde ? Zijn de gecodeerde brieven ontrafeld, de sneeuwman in Piccadilly Circus gevat en de verdachten geklist ? Dan staat niet een vredige, vreugdevolle kerst in de weg ! Fan geworden van het concept ? Deze derde editie kent nog twee gelijkaardige, succesvolle voorgangers. Misschien een kado-ideetje voor onder de kerstboom dit jaar ? 


Dit spel werd geschonken door Homunculus Spiel en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: Vanaf 1 speler
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 5 minuten per raadsel



Reacties

Populaire posts