Poop Poop

Oh ooh, hier hangt stront aan de knikker. Inderdaad, dit is een kaartspelletje waar alles om deze bruinkleurige substantie draait. We gingen na of hier een geurtje aan hangt of niet.

 
 
De spelers zijn boeren die graag hun velden willen bemesten, en niets is beter dan dierlijke uitwerpselen. Ze gaan dan ook om ter eerste op zoek naar 5 verschillende vormen van uitwerpselen. De 5 beschikbare zijn die van een koe, een varken, een konijn, een paard en een geit. De speler die als eerste een kaart van elk kan verzamelen is de beste boer.
 
 
Elke speler krijgt 5 kaarten op hand. Ben je aan de beurt heb je 3 mogelijkheden: oftewel leg je een setje van een dier + water + eten af, waardoor je de uitwerpsel kaart van dat dier mag nemen. Je mag je handkaarten daarna terug aanvullen tot 5 stuks. Oftewel speel je een bepaald aantal kaarten weg op de aflegstapel, en trek je er evenveel nieuwe. De laatste mogelijkheid is de andere spelers pesten.
Speel je een vlieg, mag je een uitwerpsel kaart bij een tegenstander gaan stelen, tenzij die een vliegenspray speelt. Daarna trekken beiden spelers terug een handkaart. Speel je de schop, dan schuiven alle verdiende uitwerpsel kaarten een speler door volgens de richting van de klok, tenzij je een kruiwagen speelt, dan wordt die speler overgeslagen.


Poop poop is een zeer eenvoudig kaartspelletje dat wel eens een keer grappig is. De uitleg zal een 2 tal minuten duren, een spelletje maximum 10 minuten. Vandaar dat erg jonge spelers hier wel snel weg mee zullen zijn.

Dit spel is geschonken door CreativaMente en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur :10 minuten

Reacties

Populaire posts