Full Throttle! (Frisiert!)

Ben jij al in die fase van je midlife crisis gekomen dat je met een moto over het asfalt zou willen scheuren ? Is dat niet toegelaten van je vrouw ? Wel dan is de Frisiert! of Full Throttle! de oplossing.

De spelers snorren rondjes met 6 verschillende bromfietsen in een wedstrijd waar gokken centraal staat. De bromfietsen gaan 3 rondjes op het parcours rijden, en aan jou om de top 3 te voorspellen. Bij de start van het spel trekt de startspeler een aantal kaarten van de trekstapel, afhankelijk van het aantal spelers. Die speler legt deze kaarten één voor één open op de tafel. Op elke kaart staat een kleur afgebeeld van een bromfiets met een getal. Dat is het aantal stapjes dat die bromfiets verder kan of mag bewegen.

Je kan met een bromfiets over een andere bromfiets springen, maar als je net op een vakje met een andere bromfiets zou eindigen, zal je op het vakje ervoor moeten stoppen. Als je dan weet dat er ook nog versmallingen op het parcours zijn, kan je wel voorstellen dat er regelmatig opstoppingen zijn. Gelukkig is er ook nog een vak waar je een boost van 2 extra vakjes krijgt als de bromfiets erop eindigt.

Nadat die speler alle kaarten heeft open liggen en nadat de bromfietsen die erop afgebeeld stonden zijn verder gereden, kiest die speler 1 kaart om bij te houden, en geeft de overige kaarten aan de volgende speler. Die mag ook een kaart gedekt bij zich houden. De stapel gaat zo rond tot elke speler een kaart gekozen heeft. De startspeler mag nu van de overblijvende kaarten één kaart gedekt naast het spelbord leggen. De kaarten die je zelf gaat bijhouden, zijn volgens jou de kandidaten die in de top 3 gaan eindigen. De kaarten die je naast het spelbord legt, zijn de bromfietsen die het podium volgens jou niet gaan halen. Let daarbij op welke kaarten je gaat bijhouden. Wil je bijvoorbeeld dat de rode bromfiets als eerste eindigt, dan kan je beter geen kaart met 3 stappen bijhouden in je eigen stapel, maar een kaart met waarde 1. De kaarten komen namelijk terug in de trekstapel, en hoe meer de rode bromfiets verder kan rijden, des te beter voor jou.

Daarna is de volgende speler aan de beurt en die herhaalt het volledige proces. Eenmaal een bepaald aantal rondes zijn gespeeld, zal de eerste kaart naast het spelbord open komen te liggen. Zo kunnen alle spelers zien welke bromfiets er een bewegingskaart minder heeft in de stapel, en dus ook minder kans om bij de top 3 te eindigen. Het spel gaat verder tot dat er 3 bromfietsen over de finish komen. Daarna laten alle spelers hun verzamelde kaarten zien. Voor elke kaart van de winnende bromfiets scoor je 4 punten, voor de tweede plaats krijg je 3 punten per kaart en voor bromfiets op plaats 3 krijg je nog 2 punten per kaart. De speler met de meeste punten is de winnaar.

Full Throttle! is een erg eenvoudig gokspelletje waar vooral de jongere of beginnende spelers veel plezier aan zullen beleven. 

Dit spel is geschonken door 2F spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 40 minuten


Reacties

Populaire posts