Blitzkrieg!: World War Two in 20 Minutes


Blitzkrieg!: World War Two in 20 minutes.... Een hele mond vol, vanaf nu houden we het kortweg op Blitzkrieg. Het doel in Blitzkrieg is de totale overwinning in de 2e wereldoorlog. 

In de basis is Blitkrieg een eenvoudig spel. Maar zoals het wel vaker het geval is bij eenvoudige spellen, is het niet gemakkelijk om het spel ook daadwerkelijk te winnen.

Een speler speelt met het leger van de asmogendheden, kortweg De As. Oorspronkelijk bestond De As uit de samenwerking tussen Duitsland en Italië. In september 1940 kwam daar nog Japan bij gevolgd door de landen Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Slowakije, Kroatië, Irak en Iran. De andere speler speelt met het leger van de geallieerden. 

De speler die met De As speelt, wordt startspeler voert dus als eerste zijn beurt uit. Een beurt bestaat uit 4 stappen:

  1. Het plaatsen van een legerfiche.
    Een legerfiche wordt geplaatst in één van de 5 fronten op de bovenste waar nog een plek vrij is om een fiche te plaatsen. 
  2. Effect uitvoeren.
    Het bonuseffect van het vakje waarop de speler zojuist een fiche heeft geplaatst wordt uitgevoerd.
  3. De strijd-marker bewegen.
    Op de meeste fiches staat een getal afgebeeld. De speler beweegt de strijd-marker het aantal op het fiche aangegeven vakjes richting zijn eigen vlag.
  4. Een fiche uit de zak halen.
En dat is in de basis Blitzkrieg. Zoals hierboven aangegeven, in de basis een eenvoudig spel. Door de bonuseffecten is het mogelijk om meer fiches achter je zichtscherm te krijgen, waardoor de keus groter wordt. Maar evengoed claimt jouw tegenstander een bombardement als bonuseffect. Door een bombardement verdwijnt er een fiche bij jou. 

En zo wordt er doorgespeeld tot het moment dat een speler 25 punten heeft. Heeft de speler die De As speelt, als eerste 25 punten, dan krijgt de speler die met de geallieerden speelt nog een beurt. Hierdoor hebben beide spelers evenveel beurten gehad. 

Het spel golft op en neer. De verschillen zijn klein, en de bonuswapens die je gaandeweg het spel kunt vergaren, kunnen net dat kleine verschil maken waardoor je de totale overwinning kunt claimen.

En mocht je nog meer variatie willen. In de doos zit ook de Nippon uitbreiding. Door deze uitbreiding krijg je meer mogelijkheden, maar wordt het tevens een stuk lastiger om het spel te winnen.


Aantal spelers: 1-2
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 20-45 minuten

Blitzkrieg!: World War Two in 20 Minutes is te koog bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke


Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Dit spel is geschonken door PSC Games


Reacties

Populaire posts