Master of respect


Je zou het op het eerste oog misschien niet bedenken als je een blik op de doos werpt, maar er wordt van je verwacht dat je een robbertje gaat vechten. Maar het zal wel een min of meer vreedzaam gevecht worden dat op de dojo uitgevochten wordt. In Masters of respect zijn de spelers oude meesters van vechtsporten. Het doel is om hun dojo, hun vechtsportschool uit te breiden door acties aan hun studenten toe te wijzen. Dit kan op verschillende manieren, zoals door het uitnodigen van nieuwe studenten, door een nieuwe student te trainen of door hen een nieuwe vaardigheid te laten beheersen. 


Het uitvoeren van de diverse acties wordt iedere ronde in het geheim besloten. Als iedereen zijn of haar actie in het geheim gekozen hebben, onthullen we spelers om beurt waar zij deze ronde aan willen gaan werken. Wanneer een speler een actie uitvoert, kunnen de overige spelers hun respect tonen, door dezelfde actie uit te voeren. 

In dit spel is het zaak om datgene wat je wilt gaan doen vooruit te plannen. Zelf zult zelfs een paar beurten vooruit moeten denken. Maar je kunt een nog zo'n mooi plan bedacht hebben, als je tegenstanders iets anders van plan zijn, ben je toch echt genoodzaakt om je plannen aan te passen aan je tegenstanders, met als uiteindelijke doel zelf een beter resultaat te kunnen behalen. 
Lopende het spel wil je meer studenten rekruteren., om meer verschillende acties uit te kunnen voeren.  Zij hebben namelijk aan andere eigenschap welke bruikbaar kan zijn in het vervolg van het spel. Let erop dat de leerlingen in beginsel negatieve eigenschappen hebben, maar door ze op de juiste manier te trainen, zet je de negatieve eigenschappen om in positieve eigenschappen. Welke weer overwinningspunten opleveren aan het einde van het spel. 


Aan het einde van het spel scoren de spelers punten afhankelijk van het respect dat zij getoond hebben, de middelen welke overgebleven zijn, uitgenodigde en getrainde studenten en vaardigheden welke zij onder de knie gekregen hebben.    

Kroon jij je tot meester in de vechtsport en koning van de dojo?

Aantal spelers: 3-5
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Speelduur: 60 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Master of respect is geschonken door Hobby Japan

Reacties

Populaire posts