Ave Leo


Ave Leo is een snel, abstract spel voor 2 tot 6 spelers. Abstract? Als er zoveel dobbelstenen bij het spel zitten, zul je jezelf wellicht afvragen als je de doos openmaakt. 

Het geluk dat de dobbelstenen in dit spel met zich meebrengt, is nihil. De gele dobbelstenen stellen goudstukken voor die de spelers proberen te verzamelen. De rode dobbelsteen is om de leeuw te bewegen, en de groene dobbelstenen zijn voor de spelers om te kunnen bewegen.


De speler die aan de beurt is, kiest een groene dobbelsteen uit, en beweegt net zoveel stappen als op de dobbelsteen is aangegeven. Indien de speler een hexagon betreedt die aangrenzend is aan de leeuw of een andere speler, dan dient hij een extra stap te tellen. Als de speler een hexagon betreedt, waar een goudstuk op ligt, dan neemt hij deze en scoort zo 1 punt. 

Nadien moet de speler die aan de beurt is de leeuw in een rechte lijn bewegen, met exact het aantal stappen dat op de rode dobbelsteen is aangegeven. Als de leeuw een gele dobbelsteen kruist, dan wordt de gele dobbelsteen van het bord gehaald. 


Als er gele dobbelstenen van het bord zijn gehaald, dan worden deze opnieuw gedobbeld door de speler. Als dat is gedaan, plaatst de speler de gele dobbelsteen het aangegeven aantal stappen van de leeuw vandaan op het bord.

Nu is de volgende speler aan de beurt. De speler die als eerste 7 goudstukken weet te verzamelen wint het spel. 

Ave Leo is een leuk tussendoortje voor als je met enkele personen op iemand zit te wachten, of om een spellenavond af te sluiten. 

Aantal Spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15-30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Ave Leo is geschonken door Al Khwarizmi Games


Reacties

Populaire posts