The mind : soulmates

Liefhebbers van het spelletje The Mind kunnen maar beter verder lezen, want er is een nieuwe variant beschikbaar : The Mind Soulmates. Net zoals in het oorspronkelijk spel proberen de spelers samen te werken zonder te communiceren. In het doosje vinden we deze keer naast de gebruikelijke kaarten ook een stift en een wisbaar schrijfbordje, met enkele nieuwe paarse Level kaarten.

De bedoeling is nog steeds om samen de kaarten in de correcte stijgende volgorde uit te spelen. De kaarten speel je deze keer gedekt, dus je weet pas op het einde of je goed bezig was of niet. Dat maakt het natuurlijk een tikkeltje moeilijker, maar er is hulp voorzien. 

Een allereerste spelletje start je logischerwijs met level 1. Op deze kaart staat afgebeeld hoe je te werk gaat. Er worden 4 kaarten van de stapel getrokken en geschud. De startspeler mag er daar 3 van bekijken. Daarna schrijft de startspeler 1 getal van deze 3 kaarten op het schrijfbordje zodat dit zichtbaar is voor iedereen. De 4 kaarten worden opnieuw geschud en verdeeld onder de spelers. De startspeler geeft het startsein en het is nu aan de spelers om gedekt de kaarten in het midden van de tafel te spelen, maar deze moeten wel in stijgende volgorde gespeeld worden.

Lijkt eenvoudig allemaal, en dat is het ook in de allereerste levels. Zoals je misschien nog weet van de originele The Mind, kan je in stilte tellen. Ja, in stilte want de spelers mogen niet communiceren met mekaar. Een goede snelheid is een getal per seconde. En dan maar hopen dat de snel op mekaar volgende kaarten niet te veel verspreid zitten, want als je er een paar seconden naast zit, kan je pech hebben. 

De hogere levels zijn iets of wat moeilijker, waar de startspeler - of de ziener - slechts een paar kaarten mag bekijken van de vele te verdelen kaarten. Een juiste tip opschrijven kan van belang zijn, en hopelijk belandt de kaart van de tip bij een andere speler.


Nadat de spelers 12 levels met succes doorstaan hebben, mogen ze elkaar 'soulmates' noemen.

Dit spel is geschonken door NSV en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts