Boonanza het dobbelspel

Boonanza het dobbelspel is de zoveelste telg uit de Boonanza reeks. In plaats van kaarten zullen de dobbelstenen je de nodige bonen voorzien, die je kan gebruiken om orders te vervolledigen. Het doel van dit alles is om bonenthalers oftewel punten te verzamelen. De speler die er als eerste 10 kan verzamelen wint het spel. 

Bij de start krijgt elke speler 2 kaarten waarop telkens 5 opdrachten of bestellingen staan. Je kiest een kaart waarmee je gaat spelen, de andere kaart dient om behaalde opdrachten af te dekken. De gemakkelijkste opdrachten staan altijd onderaan op de kaart, de moeilijkste helemaal bovenaan. De opdrachten moet je van onder naar boven afwerken.

Tijdens een spelbeurt dobbelt de startspeler met de 5 dobbelstenen. Deze speler zal verplicht 1 dobbelsteen op het veld moeten plaatsen, maar dat mogen er ook meer zijn. Daarna mag de speler de dobbelstenen opnieuw dobbelen, waarna hij opnieuw minstens 1 dobbelsteen in het veld moet leggen.
Na maximaal 7 worpen zal deze speler proberen om zoveel mogelijke opdrachten te vervullen. Eenmaal een speler 3 opdrachten klaar heeft, mogen ze die kaart oogsten voor 1 punt. Beslist de speler om later met deze kaart nog verder te spelen, is er een kans dat hij nog 2 of zelfs 3 punten kan pakken. Als een kaart geoogst wordt, neemt die speler een nieuwe kaart als afdekkaart, en wordt de huidige afdekkaart de nieuwe bestellingskaart.


Tijdens de beurt van de actieve speler, komen de andere spelers ook aan zet. Na elke worp door de actieve speler, mogen de andere spelers de dobbelstenen gebruiken om hun eigen bestellingen af te maken. Ze mogen alleen niet kiezen uit de dobbelstenen die de actieve speler op het veld heeft geplaatst. De andere spelers laten de dobbelstenen liggen voor de actieve speler. Een reden te meer voor de actieve speler om genoeg dobbelstenen in het veld te leggen.

U vraagt zich misschien af wat het verschil is met Dobbel Boonanza, een spel uit 2012 ? Het spelprincipe is identiek, maar er worden hier minder dobbelstenen gebruikt, en er zijn slechts 5 opdrachten in plaats van 6. Het aantal punten om te winnen ligt hier ook lager, wat dit een sneller spel maakt.

Dit spel is geschonken door Amigo Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Boonanza het dobbelspel is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

 

Reacties

Populaire posts