Hey Yo

Oink Games staat bekend om de kleine doosjes die propvol spelmateriaal zitten. Dat is ook het geval met Hey Yo. In het doosje zit zelfs een luidspreker. 

Hey Yo is een coöperatief spel waarin de spelers gezamenlijk op de maat van de muziek een rapnummer in elkaar proberen te zetten. De spelers krijgen elk vier kaarten en leggen deze gesloten voor zich neer. Verder worden er 2 beat-fiches open op tafel gelegd. Deze geven een extra mogelijkheid om punten te scoren op het einde van het spel. Nu wordt het tijd om de muziek te starten. Mocht je niet in staat zijn om de speaker te gebruiken, dan kun je op youtube ook de muziek vinden door te zoeken op 'Hey Yo Rhythm Machine'. Je krijgt dan 10 minuten muziek die ook op de luidspreker staat. Op het moment dat de muziek begint, nemen de spelers hun kaarten op hand. Als het eerste fluitje klinkt, dan kan het echt beginnen. De spelers dienen nu om beurten een kaart uit hand te spelen en aan te sluiten aan de rij kaarten die in het midden op tafel ligt.


Het spelen van een kaart dient echter te gebeuren op het moment dat er een fluitje klinkt. Als je denkt dat je voldoende tijd hebt, dan kom je bedrogen uit. Het duurt namelijk nog geen 5 seconden alvorens het fluitje opnieuw klinkt. Ben je te laat met het spelen van een kaart? Dan wordt iedereen gestraft. De kaart die helemaal vooraan in de rij ligt, dient namelijk te worden omgedraaid, en kan zodoende geen punten meer scoren. Heb je een kaart gespeeld, dan vul je je hand weer aan tot vier kaarten.

Gedurende het spel mag er volop overlegd worden. Het spel is afgelopen op het moment dat de trekstapel met kaarten leeg is of op het moment dat de spelers totaal geen ritmegevoel hebben en alle open kaarten gesloten op tafel liggen. Hoe dan ook. Dat is het moment om de score op te maken.


De twee beat-fiches worden aan het einde van de rij achter een ritme-lijn naar keuze geplaatst. Vanaf deze fiches wordt gekeken hoe goed de spelers scoren. Er wordt gekeken van rechts naar links. Dus vanaf het einde van de rij naar het begin. Een gele ster geeft de plek van een beat aan. Op deze beat staat een uitspraak. Nu wordt geteld hoeveel gelijke uitspraken er achter elkaar zijn alvorens er een nieuwe uitspraak de lijn passeert. Het totaal aantal punten wordt opgeteld en bepaald de eindscore. Als de score 50 punten of hoger is, dan is het tijd om het allemaal een stapje moeilijker te maken door alle level 1 kaarten uit het spel te verwijderen. Zo kan men doorspelen tot aan level 4.

Hey Yo, beloofd veel hilariteit aan tafel. Zo zal de ene speler helemaal op gaan in de flow van de muziek terwijl de ander geen maat kan houden en steeds zenuwachtiger worden.

Aantal spelers: 2-10
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Hey Yo is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke
Dit spel is geschonken door Oink Games




Reacties

Populaire posts