Termite Towers

De aandachtige lezer zal misschien merken dat deze Termite Towers wel heel hard gelijkt op Waggle Dance, een spel dat we vorige maand nog aan jullie voorstelden. En dat klopt, want Termite Towers is voor een heel groot deel hetzelfde als Waggle Dance, met het grootste verschil dat je hier met termieten in plaats van bijen aan de slag gaat.
 

We zitten deze keer in de wereld van de termieten, één van de meest efficiënte en toegewijde diertjes op deze planeet. De spelers gebruiken nog steeds dobbelstenen als werkers, of als termieten in dit geval. De grotere dobbelstenen in het spel zijn de soldaten, de kleine dobbelstenen de werkers. Spelers gaan op zoek naar hout om torens te bouwen op hun individueel spelersbord. 

Net zoals in Waggle Dance kan je dobbelstenen met een overeenkomstig getal op de houtkaarten leggen met het overeenkomstig getal. De speler die er de meeste dobbelstenen heeft liggen, mag meer hout nemen dan de speler die er 2de is. Nieuw bij Termite Towers is het feit dat je tunnels kunt graven naar andere houtkaarten. Dat zal nodig zijn, want iedereen heeft veel hout nodig.

De blauwdrukken die je kan kopen hebben afbeeldingen van tetris-achtige figuren, en het zijn deze figuren die je in hout gaat bouwen op je spelersbord. Zodra je een rij blokjes vol hebt, verdwijnen die niet magisch zoals bij blokken, maar mag een een blokje plaatsen op een extra voordeel. Dat is 1 manier om punten te scoren. De 2de manier om punten te rapen is door te voldoen aan de gemeenschappelijke objectieven.

Je kan eitjes aan je nest toevoegen die je kan uitbroeden, waardoor je nog meer termieten of dobbelstenen krijgt. Misschien kies je er wel voor om extra soldaten te maken - de grote dobbelstenen - die werkers van plaatsen kunnen verdrijven om ze zelf te bezetten. Soldaten tellen ook voor 2 als je de meerderheid gaat tellen op de houtkaarten.

De koningin kaarten geven je een eenmalig voordeel, zoals bonussen tijdens het uitvoeren van je acties. Vaak staan daar symbolen op die verwarring brengen. In heel het spel is er geen duidelijk verschil te zien tussen de icoontjes die gebruikt worden voor dobbelstenen of voor houtblokjes. Erg frustrerend, en het scheelde niet veel of ik had een zwarte pen genomen om overal stippen te zetten op de icoontjes die dobbelstenen zouden moeten voorstellen.

De leukste toevoeging tegenover Waggle Dance vinden we het tetris-gewijs bouwen aan je eigen houten toren. Was je al gek van Waggle Dance, dan zal deze Termite Towers je zeker weten te bekoren.

Dit spel is geschonken door Bright Eye Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 60 - 75 minuten

Reacties

Populaire posts