Witchcraft: Zauber der Nacht


Als de maan opkomt, is het tijd voor de heksen. Zij verzamelen zich voor een vriendschappelijke strijd. Wie van hen kan het beste de magie verzamelen? Om hierachter te komen, dienen de heksen kristallen uit te wisselen en de juiste ingrediënten te pakken te krijgen om zo toverspreuken te kunnen toveren. Want alleen voor succesvolle toverspreuken verdienen ze magiepunten. Wie slaagt erin om het snelst de meeste magie te verzamelen? 

Hekserij kan gespeeld worden met 2 tot 6 heksen. Alle heksen starten met een eigen starteigenschap, zodat er vanaf het begin al wat variatie in het spel komt. In een beurt mag je kiezen uit de volgende drie acties:
- neem twee kirstallen
- koop een ingrediënt van de markt en betaal dit met kristallen
- koop een vertrouweling

Let er op dat je maar aan drie spreuken tegelijk mag werken. Koop je een vierde spreuk, dan leg je een spreuk naar keuze en de al toegewezen ingrediënten af. Het is wel toegestaan om een maximaal 3  ingrediënten apart te leggen en deze later toe te wijzen aan een spreuk, indien je deze nog niet aan een spreuk toe kon wijzen toen je deze kocht. 
De eerste speler die erin slaagt om vier spreuken uit te spreken of om 20 magiepunten te verzamelen, wint dit snelle simpele kaartspelletje. 

Het is zeker geen onaardig kaartspelletje, maar wij hebben een extra eigen regel toegevoegd, om het net iets moeilijker te maken. Namelijk dat een speler niet tweemaal achtereen dezelfde actie uit mag voeren. Dat maakt het spel voor ons gevoel interessanter.
Het ziet verzorgd uit met leuke tekeningen en met de speelduur is ook niets mis. 

Aantal Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Witchcraft: Zauber der Nacht is geschonken door  King Racoon Games

Reacties

Populaire posts