Tavern Tales: Legends of Dungeon Drop

Een klein kubusvormig doosje propvol met spelmateriaal, dat maakte ons nieuwsgierig.  Dit spel dateert al van 2021, maar kwam pas vandaag op de tafel. Je zult eerst de regels voor 3 tot 5 personen moeten lezen, om daarna de aanpassingen toe te passen voor 2 spelers. 

Tavern Tales heeft als thema het café waar warm gemberbier gedronken wordt en de mannen heldhaftige verhalen vertellen. In praktijk is dit een kaartspel waar de spelers setjes gaan verzamelen, en af en toe eens goed bluffen.


Elke speler krijgt zijn eigen bord voor de puntentelling. Zodra iemand 30 haalt, is het spel ten einde. De 5 tegels of grotten worden netjes op een rij geplaatst. Voor een beginnende speler zonder de ronde schijven erin. Alle helden kaarten worden geschud, waar de elite helden verwijderd zijn voor een eerste spel. Onder elke grot komen 3 kaarten te liggen. Alle spelers krijgen 5 helden kaarten op hand, waar ze er 1 op de aflegstapel moeten leggen.

De startspeler start met keuze uit 2 acties : oftewel heldenkaarten bij op hand nemen. Hierbij moet wel de handlimiet gerespecteerd worden. De handlimiet zal met 1 kaart verminderen zodra die speler 15 punten heeft. Alle kaarten die je teveel hebt, moet je op het einde van je beurt op de aflegstapel leggen.

Oftewel kies je een 1 of 2 kaarten onder een grot die je graag wil winnen. Speel daarvoor een held uit je hand uit die overeenkomt met het type grot waaronder die kaarten gekozen hebt. De andere spelers mogen dit aanvechten. Dat doen ze door zelf een handkaart van hetzelfde type te spelen. Op deze moment krijgt die speler de gekozen kaart of kaarten. De volgende spelers mogen telkens ook een heldenkaart spelen, tot alle andere spelers gepast hebben. De speler die de laatste held gespeeld heeft, mag de schat binnen halen. Alle gespeelde helden gaan nu naar de aflegstapel, en de winnaar plaatst zijn gewonnen kaart voor zich. Onder de grot worden nieuwe kaarten geplaatst.

De gewonnen kaarten gaan setjes vormen. Van bepaalde kaarten krijg je telkens meer en meer punten als je er eentje aan je bestaande set toevoegt, sommige kaarten kunnen strafpunten opleveren als je er meer van hebt.

In de 2-spelers variant gaat het er iets anders aan toe. Daar worden de helden gedekt gespeeld. Als de tegenspeler een gedekte kaart heeft gespeeld om je schat af te snoepen, kan je een andere held gedekt spelen als tegen offensief, tot dat een speler beweert dat de andere speler aan het liegen is. Het is namelijk toegestaan om helden te spelen die niet matchen met de grot. De speler die gelijk heeft, wint dan de schat.


Voor gevorderde spelers zijn in dit kleine doosje nog allerlei extra's voorzien, die voor vele verrassingen kunnen zorgen en voor uren spelplezier.

Dit spel is geschonken door Phase Shift Games en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.
Tavern Tales is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts