Festival


Vanuit je luie stoel een Festival bezoeken met meerdere podia. Het is weer eens wat anders. Maar de echte festivalliefhebbers onder ons, zal je er niet blij mee maken. Die kiezen waarschijnlijk liever een live festival met een muziekstijl naar hun keuze. Maar binnen een half uur meerdere artiesten zien, dat gaat live ook niet snel lukken. Dus laten we toch maar eens gaan kijken wat dit spel van GDM Games te bieden heeft. 

Festival is een bordspel dat de bewegingen tussen podia die plaatsvinden op muziekfestivals nabootst. Je probeert het de bezoekers zo goed mogelijk naar de zin te maken, door aan te sluiten bij de wensen en behoeftes welke zij hebben. Ze willen misschien eerst naar één van de vier podia gaan om wat muziek te luisteren, maar het kan ook zo maar zijn dat ze de voorkeur geven aan een versnapering om de hongerige maag te stillen. En zie je iemand zoekend rondkijken? Dan wil deze misschien heel graag een blik werpen bij de merchandising om een t-shirt te scoren van zijn zijn of haar favoriete groep. 
Het spel wordt gespeeld over diverse rondes. De speler met de startspeler marker begint het spel. Vervolgens zijn de spelers met de klok mee aan de beurt, totdat de ronde eindigt. Als je aan de beurt bent plaats je één van je speelstenen op het bord of je kiest ervoor om een eigen speelsteen te verplaatsten welke al op het bord lag. 

Aan het einde van de ronde wordt er gekeken wie er voldoet aan één van de openliggende doelkaarten. Je mag per ronde maar één doelkaart vervullen. Wanneer dat lukt, krijg je directe de daarvoor afgebeelde punten. Vervolgens wordt er een nieuwe doelkaart opengedraaid. 

Aan de hand van de laatst gelegen festivalkaart wordt bepaald wie zijn speelstukken het beste gepositioneerd heeft om aan deze kaart te voldoen. Degene met de meerderheid ontvangt 4 punten. 
De ronde marker wordt doorgeschoven naar de speler links van de degene die startspeler was in de vorige ronde en er kan een nieuwe ronde gestart worden. 
 
Het spel eindigt wanneer er geen doelkaart of festivalkaart opengedraaid kan worden.    

Let er op dat er aangepaste regels zijn voor een twee-speler spel. 


Aantal Spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Festival is geschonken door GDM GamesReacties

Populaire posts