On the road


De zomer in Belgiƫ bestaat volop uit festivals en in dit spel probeer je de hoofdact te worden op een festival. Het gaat om het grootste festival van de wereld, namelijk Sunshine. Het bestaat al sinds 1968 en elk jaar trekken muziekfans van over de hele wereld naar dit festival en heeft het de beste affiche. Het festival combineert allerlei genres, jouw band is uitgenodigd om op de volgende editie te komen spelen. Je gaat deze uitdaging met plezier aan en je hebt 1 jaar om te repeteren, fans achter je te scharen en dan de hoofdact te worden van dit wereldberoemde festival.


Je gaat met de tegels een weg leggen om met de tourbus in je gekozen kleur uiteindelijk op het hoofdpodium te geraken. Met je verplaatsingskaarten kan je je verplaatsen. De speler die als laatste naar een concert is geweest, mag beginnen. Je gaat je verplaatsen naar het hoofdpodium. Als je op een bustegel komt kan je sneller vooruit of wil je toch liever even achteruit? Je kan niet samen op 1 tegel staan. Neem de locatiefiche van de tegel waarop je staat. Je gaat onderweg ook regelmatig een optreden geven om meer fans te verzamelen. Hoe meer locatiefiches van een bepaalde locatie je hebt, hoe meer fans je kan verzamelen om in de zak te steken. Je moet er altijd voor zorgen dat je 3 verplaatsingskaarten hebt, tenzij je bij het hoofdpodium staat. Je gaat fans uit de zak trekken als je op een stadstegel staat. Hiervoor hebt je best zoveel mogelijk muzieknoten voor je hebben liggen. Fans van je eigen kleur leg je op de eerste lege plaats bij het hoofdpodium, de fans van je tegenstanders die je trekt, leg je bij de toiletcabine. Er gaan dus zoals meestal grote rijen gevormd worden bij het toilet. Als je uiteindelijk bij het hoofdpodium komt is de tournee afgelopen, je mag enkel nog fans trekken en je niet meer verplaatsen. Je kan ook speciale acties doen, door een aantal locatiefiches van verschillende kleuren weer in de doos te stoppen. Deze effecten kunnen je helpen om te winnen. Je kan zelf kiezen wanneer je deze aflegt.


Het spel stopt als aan het einde van iemands beurt het hoofdpodium volledig met fans is gevuld. De band die de meeste fans voor het hoofdpodium heeft wordt uitgeroepen tot de populairste act van het jaar. Bij een gelijkspel speel je door met die spelers tot er een duidelijke winnaar is.



Dit spel werd geschonken door Helvetiq en kan vanaf januari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Reacties

Populaire posts