Silver & Gold Pyramids

Silver & Gold Pyramids is een spel waarin spelers op ontdekkingsreis gaan naar verschillende piramides om de tombes binnenin te lokaliseren. Het spel begint met elke speler die vier piramidekaarten neemt en er vervolgens twee open voor zichzelf plaatst. De andere 2 kaarten gaan naar de aflegstapel. De acht exploratiekaarten, die elk een verschillende tertris-achtig figuur hebben, worden geschud en gedekt op tafel geplaatst.

Tijdens een beurt onthult een willekeurige speler de bovenste exploratiekaart. Vervolgens markeert elke speler de ruimtes in de vorm van deze tetris figuur op één van hun piramidekaarten. De eerste bedekte ruimte op een kaart moet het toegangsvierkant zijn. Als je edelstenen, fakkels of schedels bedekt, markeer dan deze ruimtes op je persoonlijke spelersbord. Als je een toverdrank bedekt, wis dan twee gemarkeerde schedels. Als je een rode X bedekt, markeer dan één extra ruimte, op deze piramidekaart of je andere kaart; alle gemarkeerde ruimtes moeten orthogonaal verbonden zijn.

Als je het graf op een piramidekaart bedekt, leg dan die kaart opzij en neem een nieuwe kaart van de vier open kaarten op tafel of trek de bovenste van de stapel. Wanneer je je tweede, vierde of zesde piramide van dezelfde kleur hebt voltooid - de stapel bevat trouwens drie kleuren - scoor dan de hoogste kleurbonus die beschikbaar is.

Na zeven exploratiekaarten om te draaien, is de ronde voorbij. Schud alle acht kaarten en begin een nieuwe ronde. Na vier rondes tellen spelers hun scores, waarbij ze 10 punten verdienen per bereikt graf, 5 punten per paar gekleurde edelstenen, 5 punten voor elke ronde waarin ze ten minste één fakkel afkruisten, en hun kleurbonussen. Hierna verliezen ze punten op basis van het aantal aangevinkte schedels. Degene met de hoogste score wint.

Silver & Gold Pyramids biedt een mix van strategie en puzzelen, waarbij spelers hun kaarten slim moeten kiezen om zowel de piramides effectief te verkennen als bonuspunten te behalen. Het spelmechanisme van het bedekken van tetris figuren voegt een uitdagend element toe aan het spel. De mogelijkheid om bonussen te verdienen zorgt voor een gevarieerde en herhaalbare speelervaring. Kortom, een aanrader voor liefhebbers van puzzel- en strategische bordspellen.


Dit spel is geschonken door NSV en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts