To Glory!

To Glory! van Vesuvius Media neemt spelers mee op een spannend piratenavontuur, waarin het ontdekken van schatten, het bestrijden van 'Kraken' en het aanvallen van torens centraal staan. Met een mix van strategie, geluk en interactie biedt het spel een vermakelijke ervaring die piraten fans zeker zal aanspreken.

Elke speler krijgt een 3D schip met een stander, met hierin een piraat die achter op het schip geplaatst wordt. Vervolgens plaats elke speler netjes zijn/ haar schip met piraat op het start eiland.  Daarnaast krijgt iedereen een vlag en een eigenschap voor zijn piraat. Deze eigenschap van de piraat zorgt ervoor dat elke speler een andere toets in het spel kan brengen, het gebruik van de eigenschappen van je piraat voegt een extra laagje strategie toe.

Het doel van het spel ligt in het verkennen van eilanden, waarop schatkaarten of vervloekingen kunnen worden ontdekt. Een vervloeking wil je best vermijden, want als je vervloekt bent kan je de extra eigenschap van je piraat niet meer gebruiken.

Je wil dus zoveel mogelijk schatten opgraven om zoveel mogelijk punten te verdienen. Het leuke is dat op je op 1 eiland de schatkaart opgraaft en dan naar een ander eiland moet op hier de schatkist op te halen.  In dit spel kan je ook punten scoren door aan te vallen.  Ofwel val je andere schepen aan, ofwel kies je om de toren of de Kraken aan te vallen.  De toevoeging van Kraken en de toren als aanvalsopties voegt een extra laag van complexiteit toe aan het spel. De aanvalsdynamiek met de zwarte blokjes is goed doordacht en voegt een element van risico toe aan het spel zodat spelers slim moeten navigeren om de risico's te minimaliseren en tegelijkertijd hun eigen strategieën te maximaliseren. Het idee dat je de vloek kunt afschudden door andere schepen aan te vallen, voegt een leuke twist toe.

De afwisseling tussen schatten zoeken, zeilen en aanvallen voegt diepte toe aan het spel, waardoor spelers voortdurend strategische beslissingen moeten nemen. Een opvallend en mooi element is dat alle spelstukken, zoals de piratenboot met een kapitein, de Kraken en de toren in 3D zijn, echt een eyecatcher. 

 To Glory! is niet alleen een visueel aantrekkelijk spel, maar het biedt ook een leuke ervaring voor zowel beginnende als ervaren bordspelers. Ga op zoek naar de schatten, bestrijd de Kraken en verover de zeeën in dit piraten avontuur!

Dit spel is geschonken door Vesuvius Media en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 20 - 40 minuten
Leeftijd : vanaf 7 jaar

Reacties

Populaire posts