Islet

De natuur is iets moois, vogels maken altijd een mooi nest. Je mag hierbij de tropische vogels helpen om een nest te bouwen op een klein eiland in het midden van de oceaan. Je gaat strijden om het beste nest te bouwen en de continuïteit van je soort te waarborgen. Je gaat dus verkennen en strategieën uitwerken. Je gaat samen het eiland verkennen en materialen verzamelen om nesten te bouwen. Je gaat dus zowel samenwerken als strijden tegen elkaar om een kleurrijk en divers landschap te creëren. Degene die als eerste al zijn/haar eieren op het eiland legt wint.


Je kan ook de geluiden opzoeken om meer diepgang te geven als je het spel speelt. Welke kleuren je kan gebruiken ligt eraan met hoeveel spelers je speelt. Je kan het spel ook alleen spelen. Om te beginnen leg je de voorraadkaarten per soort. Je stopt 90 tegels in de zak en trekt er 6 willekeurige tegels uit die het eiland vormen, de rest van de tafel is de zee. Elke speler mag 4 tegels trekken en neemt dan een vogel met het aantal eitjes voor het aantal spelers die gaan spelen. Wie als laatste een ei heeft aangeraakt mag beginnen. Je hebt de keuze uit 2 opties, je gaat verkennen of bewegen. Als je gaat verkennen dan leg je een tegel af die je in het begin getrokken hebt, je mag er ook meerdere afleggen. Je ontvangt een voorraadkaart die overeenkomt met wat je hebt afgelegd en dan mag je nieuwe tegels trekken. De eerste tegel leg je altijd in de zee en grenzend aan het eiland, de volgende tegels leg je bovenop andere tegels. Als je gaat bewegen, dan verplaats je je vogel naar een aangrenzende tegel, je mag naar een tegel verhuizen waar een andere speler of een ei op ligt, maar je mag daar niet eindigen. Als je naar een tegel verhuist met hetzelfde terreintype als van waar je tegel komt, dan betaal je niets, anders betaal je met een voorraadkaart (terreinkaart). Als je een ei wil leggen op een tegel, mag hier geen andere vogel opstaan of al een ei op liggen. Je moet 3 nestkaarten van je tegeltype afleggen en dan kijken naar het aantal eieren dat je nog in je bezit hebt. Je kan ook altijd 2 kaarten inruilen voor een andere voorraadkaart. Het spel stopt als een speler zijn laatste ei legt, de beurt gewoon stopt en de huidige ronde eindigt zodat iedereen evenveel beurten heeft gehad of als een speler de laatste tegel uit de zak neemt, de huidige ronde stopt en een nieuwe ronde start, zodat elke speler evenveel beurten gespeeld heeft. De winnaar is degene die de meeste eieren op de tegels heeft. Bij een gelijk spel wint de speler die zijn ei op de hoogste eilandtegel heeft gelegd.


Als je alleen wil spelen, speel je op 2 eilanden en wissel je tussen de eilanden om je eieren te plaatsen in een veilig nestje. Je doel is dan om je 10 eieren kwijt te geraken voordat de tegels in de zak op zijn. Het aantal tegels dat nog over zijn geeft weer hoe goed je het hebt gedaan. Je gebruikt ook de dag en nacht kaarten voor deze variant.


Het spel is zo gemaakt dat je niet enkel gaat strijden om de benodigde grondstoffen, maar ook nog eens moet gaan nadenken en strijden voor de beste nestplaatsen om je eieren kwijt te geraken. Het oogt ook een heel mooi spel met een artistieke stijl die de tropische sfeer tot leven brengt.


Dit spel werd geschonken door 2 Tomatoes en kan vanaf januari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 – 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten

Reacties

Populaire posts