Adventure Land

Adventure Land, het nieuwste spel van de Game Master, biedt een boeiende en competitieve ervaring waarin spelers strijden om het meest populaire en succesvolle pretpark te creƫren, gemeten aan de hand van het aantal likes. Met een interessante mix van veilingen, strategische keuzes en interactie tussen spelers, weet Adventure Land zeker de aandacht te trekken van liefhebbers van bordspellen.

Spelopzet: Bij aanvang van het spel ontvangt elke speler een kluis met 10 megacoins, 4 handelsfiches, een geheime opdracht en 10 megacoins aan contant geld. De vele elementen, zoals vips, klusjesmannen, verkoopproducten en opdrachtkaarten worden op tafel gelegd. De aanwezigheid van geheime opdrachten voegt een extra laag van strategie toe aan het spel.

Spelverloop: Het spel bestaat uit drie fasen per ronde: een veilingfase, een spelersfase en een inkomstenfase. De veilingfase begint met een bieding waarin spelers strijden om als eerste een keuze te maken uit de beschikbare kaarten sets. De unieke twist hierbij is dat het geboden bedrag niet naar de bank gaat, maar naar de spelers rechts van de winnende bieder, wat voor interessante interacties zorgt. De eerste speler die rechts zit krijgt de helft van de bieding, de volgende speler de helft van de helft, en dit gaat zo door tot het geld op is en als er op overschot is, gaat dit naar bank.

Na de veilingfase kan de winnende bieder zijn beurtacties uitvoeren, zoals het kopen van opdrachtkaarten, klusjesmannen of verkoopproducten. Het is cruciaal om te weten dat aankopen betaald worden met munten uit de kluis en niet met contant geld. Handelsfiches spelen ook een belangrijke rol en voegen een strategisch element toe aan het spel, omdat spelers slechts vier fiches hebben.

Spelers hebben ook de mogelijkheid om andere spelers te dwarsbomen door actiekaarten of personeelskaarten te spelen, waardoor interactie en verrassingen ontstaan tijdens het spel.

Inkomstenfase: De inkomstenfase wordt ingeleid door de speler die de veiling heeft gewonnen. Hier wordt geld verdiend op basis van gedobbelde getallen en de likes op de kaarten. De interactie tussen verkoopproducten en attracties voegt een leuke dynamiek toe, waarbij spelers extra geld verdienen als hun verkoopproducten bij de attracties van andere spelers passen.

Vips verplaatsen zich op basis van het aantal attracties in hun kleur, wat een extra strategische laag toevoegt aan het spel. Het spel eindigt abrupt zodra de "award kaart" in het spel komt, waarbij spelers punten krijgen voor verschillende elementen, waaronder likes, opdrachtkaarten, en kluisgeld.

Conclusie: Adventure Land biedt een levendige en boeiende ervaring voor bordspel liefhebbers. De combinatie van veilingen, strategische keuzes en interactie tussen spelers maakt het spel uniek en uitdagend. Met zijn frisse benadering van het thema pretparken en innovatieve spelmechanismen verdient Adventure Land zeker een plek op de plank van elke bordspel fanaat.


Dit spel is geschonken door The Game Master en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts