Unicornia

Eenhoorns, wie wil ze niet eens echt zien. Bij dit spel kom je terecht in de wereld van de eenhoorns en ga je alle eenhoorns over heel de wereld proberen te redden. Het is een magisch avontuur. Je moet er eerst en vooral in geloven dat je het kan. Reis rond in de wereld van de eenhoorns en verzamel items om de eenhoorns te redden. Wie als eerste 3 eenhoorns redt, wint het spel.


Kies allemaal een karakter, de jongste speler kiest eerst. Leg het spelbord klaar met alle tokens. Als alles klaar ligt, mag de jongste speler beginnen. Je verplaatst je over de wolken, maar je kan niet met 2 eenhoorns op 1 wolk staan, dus dan zal je een ander pad moeten nemen. Als je op een locatie komt, moet je je beurt hier ook eindigen. Als je op een locatie komt, dan neem je een token en legt dit op je bord van je karakter dat voor je ligt. Deze items zullen je helpen om eenhoorns te redden. Het redden van eenhoorns is vermoeiend, dus geniet van je vrije tijd als andere spelers spelen. Als je de 3 items hebt die onderaan op de eenhoorn tokens staan, dan moet je terug naar de startplaats en kan je de eenhoorn redden. Als je de items gebruikt hebt om de eenhoorns te redden, dan leg je deze terug op de juist locatie. Je bent nu klaar om de volgende items te verzamelen en een volgende eenhoorn te redden. Je kan telkens maar 1 eenhoorn per beurt redden ook al heb je genoeg items om meerdere eenhoorns te redden. Op de eenhoorn schuilplaats kunnen wel meerdere spelers tegelijk staan.


Paula's oma werkt op de eenhoorn schuilplaats en maakt de beste glittercakejes van de wereld. Als je haar rolt met de dobbelsteen, mag je je eigen karakter niet verplaatsen, maar verplaats je oma een plaatsje dichter bij de maan. Als oma de maanplaats bereikt, is het door een handklap van oma plots nacht. Iedereen moet een item terug op het bord leggen en je verplaatst de pion van oma weer naar de linkse zon. Nu kan je weer verder spelen.


Probeer zo snel mogelijk 3 eenhoorns te verzamelen om het spel te winnen. Geniet van de magische wereld vol glitter en zoete snacks.

Dit spel werd geschonken door Atomo games en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 – 4 spelers
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten

Reacties

Populaire posts