For one : Schwarze Rosen

Het spel Black Roses of Schwarze Rosen is een puzzelspel voor 1 speler. De opdracht is om een bloemenweide te puzzelen, met als doel om zoveel mogelijk lijnen van 3 te maken per bloemsoort. Elke lijn van 3 met dezelfde bloemen levert punten op. Het basisspel is zeer eenvoudig.  

Trek één voor één gedekte tegels en plaats ze open op het speelbord. Belangrijk is dat je pas de volgende tegel mag trekken en bekijken nadat je de vorige op het speelbord hebt geplaatst. Daarnaast zijn er ook plaatsingsregels waar je op moet letten, zoals het aansluiten op bestaande bloemen, tegels mogen niet overlappen, en ze mogen niet buiten het speelveld worden geplaatst.

Voor het eerste spel (en het eerste hoofdstuk) leg je het spelbord met het nummer 1 voor je neer. Enkele tegels en bepaalde dubbele tegels worden opzij gelegd, deze gebruik je niet in het eerste spel. De overige tegels worden geschud en gedekt geplaatst om het eerste spel te starten.

Vanaf level 2 worden markers geïntroduceerd die specifieke taken vertegenwoordigen. Niet voltooide taken geven minpunten aan het einde van het spel. Bij het leggen van de tegels dien je dus slim te plannen en let vooral op de zeldzame rozen.

Voor meer uitdagingen begeleidt een uitdagingsboekje je door steeds uitdagendere hoofdstukken en nieuwe uitdagingen voor andere levels. Elk hoofdstuk wordt gespeeld op het overeenkomstige speelbord (1-4) en met de aangegeven tegels. Nieuwe elementen en regels worden geïntroduceerd in elk hoofdstuk. Het spel eindigt wanneer je een tegel onthult die niet op het speelbord kan worden geplaatst. Het behalen van doelpunten en vermijden van minpunten bepaalt je eindscore, die je kunt bijhouden in het uitdagingsboekje.

Met 20 verschillende levels biedt Black Roses de juiste mix voor spelers die even een 1-persoon spel willen spelen met een uitdaging. Het spelmechanisme is eenvoudig te begrijpen, en de toegevoegde uitdagingen en regels die in latere levels er bij komen houden het interessant en boeiend. Het uitdagingsboekje moedigt aan tot herhaaldelijk spelen om zo de hoogste score te bepalen. Voor degenen die graag van puzzel spellen houden, is Black Roses zeker een aanrader. Veel speelplezier!

Dit spel is geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

 

Reacties

Populaire posts